Kiełbaski serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

8 łyżek

200 gramów

4 szklanki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i ser trzyj na tarce i mieszaj z 2 szklankami bułki tartej i żółtkami jajek.

Kiełbaski serowe - Krok 1

Krok 2

Dopraw solą pieprzem i papryką.

Kiełbaski serowe - Krok 2

Krok 3

Z tak powstałej masy formuj kiełbaski i obtaczaj w rozbełtanym białku, a następnie w bułce tartej. Kładź na rozgrzanej patelni i smaż z każdej strony aż będą złociste. Podawaj z sosem Hellmann's Cheddar.

Kiełbaski serowe - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Serowe kąski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej