Kiełbaski serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
78 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

8 łyżek

200 gramów

4 szklanki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i ser trzyj na tarce i mieszaj z 2 szklankami bułki tartej i żółtkami jajek.

Kiełbaski serowe - Krok 1

Krok 2

Dopraw solą pieprzem i papryką.

Kiełbaski serowe - Krok 2

Krok 3

Z tak powstałej masy formuj kiełbaski i obtaczaj w rozbełtanym białku, a następnie w bułce tartej. Kładź na rozgrzanej patelni i smaż z każdej strony aż będą złociste. Podawaj z sosem Hellmann's Cheddar.

Kiełbaski serowe - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej