Kiełbaski serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski serowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
78 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

8 łyżek

200 gramów

4 szklanki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i ser trzyj na tarce i mieszaj z 2 szklankami bułki tartej i żółtkami jajek.

Kiełbaski serowe - Krok 1

Krok 2

Dopraw solą pieprzem i papryką.

Kiełbaski serowe - Krok 2

Krok 3

Z tak powstałej masy formuj kiełbaski i obtaczaj w rozbełtanym białku, a następnie w bułce tartej. Kładź na rozgrzanej patelni i smaż z każdej strony aż będą złociste. Podawaj z sosem Hellmann's Cheddar.

Kiełbaski serowe - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej