
Składniki
200 gramów
8 łyżek
200 gramów
4 szklanki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i ser trzyj na tarce i mieszaj z 2 szklankami bułki tartej i żółtkami jajek.

Krok 2
Dopraw solą pieprzem i papryką.

Krok 3
Z tak powstałej masy formuj kiełbaski i obtaczaj w rozbełtanym białku, a następnie w bułce tartej. Kładź na rozgrzanej patelni i smaż z każdej strony aż będą złociste. Podawaj z sosem Hellmann's Cheddar.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Hellmann's Cheddar
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej