
Składniki
200 gramów
200 gramów
4 szklanki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i ser trzyj na tarce i mieszaj z 2 szklankami bułki tartej i żółtkami jajek.

Krok 2
Dopraw solą pieprzem i papryką.

Krok 3
Z tak powstałej masy formuj kiełbaski i obtaczaj w rozbełtanym białku, a następnie w bułce tartej. Kładź na rozgrzanej patelni i smaż z każdej strony aż będą złociste

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej