PRZEPISY.PL
Pulpety w sosie chrzanowym - autor: Kuba

Pulpety w sosie chrzanowym

  • 90
  • 3
  • Średnie
  • 0
9
osób dodało do Mniamlisty
9
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mięso mielone500 g
  • ugotowany ryż200 g
  • cebula1 szt
  • jajko1 szt
  • tarty chrzan5 łyżek
  • Krok 1

    Mięso mielone wkładamy do naczynia. Dodajemy ryż, jajko, poszatkowaną cebulę i przyprawy. Mieszamy do czasu całkowitego połączenia się składników.
  • Krok 2

    Formujemy kulki, które obsmażamy krótko na rozgrzanym oleju. One nie muszą być gotowe do jedzenia, bo będą jeszcze zapiekane – wystarczy, że skórka stężeje, dzięki czemu nie rozpadną się w piekarniku. Można je wcześniej obtoczyć jeszcze w bułce tartej.
  • Krok 3

    Kostkę bulionową lub bulionetkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku. Lekko studzimy i dodajemy chrzan. Mieszamy i doprawiamy w miarę potrzeby.
  • Krok 4

    Pulpety układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy godzinę. Smacznego!

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

58
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
28
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
1151
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
162
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe