Pulpety z sosem pieczarkowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

366 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

268 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

5 gramów

1 sztuka

30 mililitrów

100 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj pokruszone orzechy – całość smaż około 5 minut.

Pulpety z sosem pieczarkowym - Krok 1

Krok 2

Cebulę i orzechy wymieszaj z mięsem. Z mięsa uformuj okrągłe kulki. Obsmaż na patelni na pozostałym tłuszczu, następnie zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr wymieszanym z 100 mililitrami śmietany i 200 mililitrami wody.

Pulpety z sosem pieczarkowym - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem gotuj około 5 minut.

Pulpety z sosem pieczarkowym - Krok 3
31

Opinie o przepisie

  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • janina matuszczak

    janina matuszczak

    bardzo ładne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mira Poprawianka

    Mira Poprawianka

    w naszym przypadku, nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Tomczyk

    Katarzyna Tomczyk

    łeee ochyda.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mira Poprawianka

    Mira Poprawianka

    chleb z maslem:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Kulwicki

    Tomek Kulwicki

    Powiedz mi , dlaczego prawie wszystkie twoje potrawy są z grzybami ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Pietkiewicz

    Iwona Pietkiewicz

    What's for dinner? pulpety, pychota!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Florek

    Agnieszka Florek

    dzisiaj sobota wiec raczej spokojny dzien tosty z pomidorem ,wedlinka i serem.Co do pulpetow nigdy raczej mi sie nie nudza bo czy z ryzem ,spaghettie albo puure z ziemniakow zawsze smakuja inaczej.:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Cieślak Canis Sapiens

    Monika Cieślak Canis Sapiens

    pierogi i gołąbki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Sail

    Ewelina Sail

    ja nigdy,ale to prze nigdy nie mam dośc spaggetti:) jest to moje ulubione danie od czasów dzieciństwa i chyba pozostanie takie az do końca:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Czyrko

    Katarzyna Czyrko

    Kartacze!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Komarnicka

    Katarzyna Komarnicka

    pierogi ruskie;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Szymiczek

    Paweł Szymiczek

    Piersi z kurczaka <3 i pizza domowej roboty, bądź włoska na cienkim cieście ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Adamiec-Kaczmarek

    Małgorzata Adamiec-Kaczmarek

    Naleśniki, kotlety z piersi kurczaka i ryż zapiekany z jabłkiem;)) W sumie jeszcze kilka potraw, ale oczywiście w jakimś tam odstępie czasowym;))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Kowalczyk

    Martyna Kowalczyk

    Bigos mojej mamy :D i pierogi mojej babci :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Wawerek

    Magdalena Wawerek

    pomidorowa i frytersony ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena M-l

    Marzena M-l

    A co to jest ta Pasta Thulaniego???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sabina Maczuga

    Sabina Maczuga

    Gulasz z warzywami mojej mamusi<3 mmm <marzy>

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Jaster

    Marta Jaster

    Pasta Thulaniego....mniammmm:P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Michalecka

    Karolina Michalecka

    naleśniki ze świeżymi truskawkami (co ważne!) rozgniatanymi widelcem:):) mogłabym jeść codziennie:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Triebs

    Agnieszka Triebs

    naleśniki na wiele sposobów!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marlena Bojarszczuk

    Marlena Bojarszczuk

    gołąbki...mogę jeść codziennie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Elizabeth

    Hanna Elizabeth

    super.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Jędra

    Danuta Jędra

    Pozdrawiam ! są pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Moczurad

    Dorota Moczurad

    placki ziemniaczane na wszystkie sposoby :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Johannah Sowińska

    Johannah Sowińska

    i sushi, o taaaaaaaaaaaaaaaaak:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Johannah Sowińska

    Johannah Sowińska

    hmmmm....ciężko się zdecydować, ale wygrywają tarte buraczki na ciepło z odrobiną cebuli:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Stopa

    Michał Stopa

    mm... lazania :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Kopiej

    Anna Kopiej

    sałatka z tuńczyka lub zupa pomidorowa z jakimś zakręconym makaronem, mniammmm....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Zielińska

    Marta Zielińska

    I leczo :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety z sosem pieczarkowymPulpety z sosem pieczarkowym

Pulpety z sosem pieczarkowym to doskonały sposób na szybki obiad. Spróbuj tych z naszego przepisu, a z pewnością się nie zawiedziesz. Zaletą proponowanej potrawy jest jej prostota – do przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Zacznij od podsmażenia na patelni drobno pokrojonej cebuli. Dodaj do niej posiekane orzechy (najlepiej laskowe lub włoskie). Jeśli chcesz, użyj również czosnku. Następnie z mięsa mielonego (np. wołowo-wieprzowego) uformuj kulki, łącząc je z wcześniej usmażonymi składnikami. Do pulpecików będzie pasować także natka pietruszki. Mięso smaż przez chwilę na patelni i zalej sosem pieczarkowym z dodatkiem śmietany, która nada mu aksamitnej konsystencji. Jeśli lubisz bardziej wyraziste potrawy, przypraw całość świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pulpety z sosem pieczarkowym serwuj z zapiekanymi ziemniakami, ryżem lub kaszą gryczaną, udekorowane pietruszką. Z ich smakiem świetnie skomponują się buraki ćwikłowe. Zainspiruj się tym przepisem i przyrządź doskonałe danie obiadowe.