PRZEPISY.PL
Pulpety z sosem pieczarkowym - autor: Piotr Murawski

Pulpety z sosem pieczarkowym

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
53
osoby dodały do Mniamlisty
53
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • śmietana 18%100 ml
  • woda200 ml
Pulpety z sosem pieczarkowym – krok 1

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj pokruszone orzechy – całość smaż około 5 minut.
Pulpety z sosem pieczarkowym – krok 2

Krok 2

Cebulę i orzechy wymieszaj z mięsem. Z mięsa uformuj okrągłe kulki. Obsmaż na patelni na pozostałym tłuszczu, następnie zalej sosem pieczarkowym wymieszanym z 100 mililitrami śmietany i 200 mililitrami wody.
Pulpety z sosem pieczarkowym – krok 3

Krok 3

Wszystko razem gotuj około 5 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos pieczarkowy ze śmietanką KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

180
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
151
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
2192
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Średnie
243
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe