Pulpety z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z sosem pieczarkowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

16

heart
511 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

326 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

5 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

30 mililitrów

100 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj pokruszone orzechy – całość smaż około 5 minut.

Pulpety z sosem pieczarkowym - Krok 1

Krok 2

Cebulę i orzechy wymieszaj z mięsem. Z mięsa uformuj okrągłe kulki. Obsmaż na patelni na pozostałym tłuszczu, następnie zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr wymieszanym z 100 mililitrami śmietany i 200 mililitrami wody.

Pulpety z sosem pieczarkowym - Krok 2

Krok 3

Wszystko razem gotuj około 5 minut.

Pulpety z sosem pieczarkowym - Krok 3
32

Opinie o przepisie

  • Andzinsan

    Andzinsan , 10.01.2023

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • janina matuszczak

    janina matuszczak , 19.07.2015

    bardzo ładne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mira Poprawianka

    Mira Poprawianka , 25.09.2011

    w naszym przypadku, nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Tomczyk

    Katarzyna Tomczyk , 24.09.2011

    łeee ochyda.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mira Poprawianka

    Mira Poprawianka , 24.09.2011

    chleb z maslem:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Kulwicki

    Tomek Kulwicki , 24.09.2011

    Powiedz mi , dlaczego prawie wszystkie twoje potrawy są z grzybami ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Pietkiewicz

    Iwona Pietkiewicz , 24.09.2011

    What's for dinner? pulpety, pychota!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Florek

    Agnieszka Florek , 24.09.2011

    dzisiaj sobota wiec raczej spokojny dzien tosty z pomidorem ,wedlinka i serem.Co do pulpetow nigdy raczej mi sie nie nudza bo czy z ryzem ,spaghettie albo puure z ziemniakow zawsze smakuja inaczej.:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Cieślak Canis Sapiens

    Monika Cieślak Canis Sapiens , 24.09.2011

    pierogi i gołąbki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Sail

    Ewelina Sail , 24.09.2011

    ja nigdy,ale to prze nigdy nie mam dośc spaggetti:) jest to moje ulubione danie od czasów dzieciństwa i chyba pozostanie takie az do końca:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Czyrko

    Katarzyna Czyrko , 24.09.2011

    Kartacze!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Komarnicka

    Katarzyna Komarnicka , 24.09.2011

    pierogi ruskie;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Szymiczek

    Paweł Szymiczek , 24.09.2011

    Piersi z kurczaka <3 i pizza domowej roboty, bądź włoska na cienkim cieście ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Adamiec-Kaczmarek

    Małgorzata Adamiec-Kaczmarek , 24.09.2011

    Naleśniki, kotlety z piersi kurczaka i ryż zapiekany z jabłkiem;)) W sumie jeszcze kilka potraw, ale oczywiście w jakimś tam odstępie czasowym;))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Kowalczyk

    Martyna Kowalczyk , 24.09.2011

    Bigos mojej mamy :D i pierogi mojej babci :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Wawerek

    Magdalena Wawerek , 24.09.2011

    pomidorowa i frytersony ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena M-l

    Marzena M-l , 24.09.2011

    A co to jest ta Pasta Thulaniego???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sabina Maczuga

    Sabina Maczuga , 24.09.2011

    Gulasz z warzywami mojej mamusi<3 mmm <marzy>

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Jaster

    Marta Jaster , 24.09.2011

    Pasta Thulaniego....mniammmm:P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Michalecka

    Karolina Michalecka , 24.09.2011

    naleśniki ze świeżymi truskawkami (co ważne!) rozgniatanymi widelcem:):) mogłabym jeść codziennie:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Triebs

    Agnieszka Triebs , 24.09.2011

    naleśniki na wiele sposobów!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marlena Bojarszczuk

    Marlena Bojarszczuk , 24.09.2011

    gołąbki...mogę jeść codziennie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Elizabeth

    Hanna Elizabeth , 24.09.2011

    super.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Jędra

    Danuta Jędra , 24.09.2011

    Pozdrawiam ! są pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Moczurad

    Dorota Moczurad , 24.09.2011

    placki ziemniaczane na wszystkie sposoby :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Johannah Sowińska

    Johannah Sowińska , 24.09.2011

    i sushi, o taaaaaaaaaaaaaaaaak:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Johannah Sowińska

    Johannah Sowińska , 24.09.2011

    hmmmm....ciężko się zdecydować, ale wygrywają tarte buraczki na ciepło z odrobiną cebuli:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Stopa

    Michał Stopa , 24.09.2011

    mm... lazania :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Kopiej

    Anna Kopiej , 24.09.2011

    sałatka z tuńczyka lub zupa pomidorowa z jakimś zakręconym makaronem, mniammmm....

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety z sosem pieczarkowymPulpety z sosem pieczarkowym

Pulpety z sosem pieczarkowym to doskonały sposób na szybki obiad. Spróbuj tych z naszego przepisu, a z pewnością się nie zawiedziesz. Zaletą proponowanej potrawy jest jej prostota – do przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Zacznij od podsmażenia na patelni drobno pokrojonej cebuli. Dodaj do niej posiekane orzechy (najlepiej laskowe lub włoskie). Jeśli chcesz, użyj również czosnku. Następnie z mięsa mielonego (np. wołowo-wieprzowego) uformuj kulki, łącząc je z wcześniej usmażonymi składnikami. Do pulpecików będzie pasować także natka pietruszki. Mięso smaż przez chwilę na patelni i zalej sosem pieczarkowym z dodatkiem śmietany, która nada mu aksamitnej konsystencji. Jeśli lubisz bardziej wyraziste potrawy, przypraw całość świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pulpety z sosem pieczarkowym serwuj z zapiekanymi ziemniakami, ryżem lub kaszą gryczaną, udekorowane pietruszką. Z ich smakiem świetnie skomponują się buraki ćwikłowe. Zainspiruj się tym przepisem i przyrządź doskonałe danie obiadowe.