
Składniki
400 gramów
5 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
30 mililitrów
100 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj pokruszone orzechy – całość smaż około 5 minut.

Krok 2
Cebulę i orzechy wymieszaj z mięsem. Z mięsa uformuj okrągłe kulki. Obsmaż na patelni na pozostałym tłuszczu, następnie zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr wymieszanym z 100 mililitrami śmietany i 200 mililitrami wody.

Krok 3
Wszystko razem gotuj około 5 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpety z sosem pieczarkowym
Pulpety z sosem pieczarkowym to doskonały sposób na szybki obiad. Spróbuj tych z naszego przepisu, a z pewnością się nie zawiedziesz. Zaletą proponowanej potrawy jest jej prostota – do przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników. Zacznij od podsmażenia na patelni drobno pokrojonej cebuli. Dodaj do niej posiekane orzechy (najlepiej laskowe lub włoskie). Jeśli chcesz, użyj również czosnku. Następnie z mięsa mielonego (np. wołowo-wieprzowego) uformuj kulki, łącząc je z wcześniej usmażonymi składnikami. Do pulpecików będzie pasować także natka pietruszki. Mięso smaż przez chwilę na patelni i zalej sosem pieczarkowym z dodatkiem śmietany, która nada mu aksamitnej konsystencji. Jeśli lubisz bardziej wyraziste potrawy, przypraw całość świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pulpety z sosem pieczarkowym serwuj z zapiekanymi ziemniakami, ryżem lub kaszą gryczaną, udekorowane pietruszką. Z ich smakiem świetnie skomponują się buraki ćwikłowe. Zainspiruj się tym przepisem i przyrządź doskonałe danie obiadowe.