Pulpety z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z makaronem

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mielonego mięsa dodaj przyprawy i otręby.

Krok 2

Posiekaj cebulę i zeszklij na olejiu, dodaj do mięsa razem z 1 łyżka posiekanej natki pietruszkiWyrób masę i uformuj z niej kulki

Krok 3

Wkładaj pulpety na wrzący wywar z włoszczyzny. Gutuj ok 30 min( by odparowała połowa wywaru

Krok 4

Zielony groszek ugotuj w osolonej wodzie. Do pulpetów wrzuć groszek i makaron ugotowany wg przepisu na opakowaniu. Posyp natką.

Ania Koloczek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej