
Składniki
1 szklanka
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mielonego mięsa dodaj przyprawy i otręby.
Krok 2
Posiekaj cebulę i zeszklij na olejiu, dodaj do mięsa razem z 1 łyżka posiekanej natki pietruszkiWyrób masę i uformuj z niej kulki
Krok 3
Wkładaj pulpety na wrzący wywar z włoszczyzny. Gutuj ok 30 min( by odparowała połowa wywaru
Krok 4
Zielony groszek ugotuj w osolonej wodzie. Do pulpetów wrzuć groszek i makaron ugotowany wg przepisu na opakowaniu. Posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej