Pulpety z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z makaronem

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mielonego mięsa dodaj przyprawy i otręby.

Krok 2

Posiekaj cebulę i zeszklij na olejiu, dodaj do mięsa razem z 1 łyżka posiekanej natki pietruszkiWyrób masę i uformuj z niej kulki

Krok 3

Wkładaj pulpety na wrzący wywar z włoszczyzny. Gutuj ok 30 min( by odparowała połowa wywaru

Krok 4

Zielony groszek ugotuj w osolonej wodzie. Do pulpetów wrzuć groszek i makaron ugotowany wg przepisu na opakowaniu. Posyp natką.

Ania Koloczek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej