Pulpety z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z makaronem

Autor: Ania Koloczek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mielonego mięsa dodaj przyprawy i otręby.

Krok 2

Posiekaj cebulę i zeszklij na olejiu, dodaj do mięsa razem z 1 łyżka posiekanej natki pietruszkiWyrób masę i uformuj z niej kulki

Krok 3

Wkładaj pulpety na wrzący wywar z włoszczyzny. Gutuj ok 30 min( by odparowała połowa wywaru

Krok 4

Zielony groszek ugotuj w osolonej wodzie. Do pulpetów wrzuć groszek i makaron ugotowany wg przepisu na opakowaniu. Posyp natką.

Ania Koloczek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pulpety z serem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej