
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułką i przyprawami. Następnie uformuj małe, okrągłe pulpeciki.

Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki.

Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Zacznij powoli smażyć pulpeciki.

Krok 4
Następnie dodaj czosnek i cebulkę. Smaż wszystko, aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 400 mililitrami wody i wlej na patelnię.

Krok 6
Dodaj kapary i oliwki. Całość zagotuj. Podawaj posypane dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Najlepiej smakuje z pieczywem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej