
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułką i przyprawami. Następnie uformuj małe, okrągłe pulpeciki.

Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki.

Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Zacznij powoli smażyć pulpeciki.

Krok 4
Następnie dodaj czosnek i cebulkę. Smaż wszystko, aż nabierze rumianych kolorów.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 400 mililitrami wody i wlej na patelnię.

Krok 6
Dodaj kapary i oliwki. Całość zagotuj. Podawaj posypane dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Najlepiej smakuje z pieczywem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej