Pulpeciki w sosie putanesca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki w sosie putanesca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułką i przyprawami. Następnie uformuj małe, okrągłe pulpeciki.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Zacznij powoli smażyć pulpeciki.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj czosnek i cebulkę. Smaż wszystko, aż nabierze rumianych kolorów.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 400 mililitrami wody i wlej na patelnię.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 5

Krok 6

Dodaj kapary i oliwki. Całość zagotuj. Podawaj posypane dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Najlepiej smakuje z pieczywem.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpeciki w sosie putanesca Pulpeciki w sosie putanesca

Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułką i przyprawami. Następnie uformuj małe, okrągłe pulpeciki.