Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułką i przyprawami. Następnie uformuj małe, okrągłe pulpeciki.
Krok 2
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Zacznij powoli smażyć pulpeciki.
Krok 4
Następnie dodaj czosnek i cebulkę. Smaż wszystko, aż nabierze rumianych kolorów.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 400 mililitrami wody i wlej na patelnię.
Krok 6
Dodaj kapary i oliwki. Całość zagotuj. Podawaj posypane dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Najlepiej smakuje z pieczywem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej