Pulpeciki w sosie putanesca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki w sosie putanesca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułką i przyprawami. Następnie uformuj małe, okrągłe pulpeciki.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Oliwki pokrój w plasterki.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 2

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Zacznij powoli smażyć pulpeciki.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj czosnek i cebulkę. Smaż wszystko, aż nabierze rumianych kolorów.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 400 mililitrami wody i wlej na patelnię.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 5

Krok 6

Dodaj kapary i oliwki. Całość zagotuj. Podawaj posypane dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Najlepiej smakuje z pieczywem.

Pulpeciki w sosie putanesca  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w sosie putanesca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej