Pulpety z indyka na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z indyka na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 litr

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj, dodaj marchewki, ugotuj je, wyjmij i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę i natkę posiekaj. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą, jajkiem i marchewką. Dopraw pieprzem i solą i dolej 3 łyżki wody. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Formuj małe pulpeciki, wrzucaj do gotującego się bulionu. Wyjmij je po 20 minutach. Podawaj ostudzone.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej