Pulpety z indyka na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

70

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 litr

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj, dodaj marchewki, ugotuj je, wyjmij i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę i natkę posiekaj. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą, jajkiem i marchewką. Dopraw pieprzem i solą i dolej 3 łyżki wody. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Formuj małe pulpeciki, wrzucaj do gotującego się bulionu. Wyjmij je po 20 minutach. Podawaj ostudzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej