
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 litr
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion zagotuj, dodaj marchewki, ugotuj je, wyjmij i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Cebulę i natkę posiekaj. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą, jajkiem i marchewką. Dopraw pieprzem i solą i dolej 3 łyżki wody. Wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Formuj małe pulpeciki, wrzucaj do gotującego się bulionu. Wyjmij je po 20 minutach. Podawaj ostudzone.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej