Pulpety z indyka na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z indyka na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 litr

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj, dodaj marchewki, ugotuj je, wyjmij i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę i natkę posiekaj. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą, jajkiem i marchewką. Dopraw pieprzem i solą i dolej 3 łyżki wody. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Formuj małe pulpeciki, wrzucaj do gotującego się bulionu. Wyjmij je po 20 minutach. Podawaj ostudzone.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej