
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 litr
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion zagotuj, dodaj marchewki, ugotuj je, wyjmij i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Cebulę i natkę posiekaj. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą, jajkiem i marchewką. Dopraw pieprzem i solą i dolej 3 łyżki wody. Wyrób na jednolitą masę.
Krok 3
Formuj małe pulpeciki, wrzucaj do gotującego się bulionu. Wyjmij je po 20 minutach. Podawaj ostudzone.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej