Pulpety z indyka na zimno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety z indyka na zimno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 litr

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion zagotuj, dodaj marchewki, ugotuj je, wyjmij i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Cebulę i natkę posiekaj. Dodaj do mięsa wraz z bułką tartą, jajkiem i marchewką. Dopraw pieprzem i solą i dolej 3 łyżki wody. Wyrób na jednolitą masę.

Krok 3

Formuj małe pulpeciki, wrzucaj do gotującego się bulionu. Wyjmij je po 20 minutach. Podawaj ostudzone.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety z indyka na zimno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej