Pulpety w sosie borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie borowikowym

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1- Do miski wkładamy zmielona łopatkę 2- jajko rozbełtać dodać sól i pieprz wlewamy do miski z mięsem

Krok 2

3- bułkę tarta 3 łyżki namoczyć w wodzie aby podwoiła obietość wtedy dodajemy do mięsa 4- Formujemy małe pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron na patelni

Krok 3

5- Dao garnka wkładamy osmażone pulpeciki i wlewamy wodę by nam zakryło mięso gotujemy na małym ogniu można dodać rosołek jeden w kostce jak się zagotują zaczną wypływać 6- Teraz rozrabiamy sos borowikowy w 200 mili wody i dodajemy do pulpetów rozrabiamy w mniejszej ilości wody gdyż mamy już rosołek z pulpecików aby nas sos nie był zbyt rzadki podajemy z ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej