Pulpety w sosie borowikowym

Autor: laleczka20 laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

400 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1- Do miski wkładamy zmielona łopatkę 2- jajko rozbełtać dodać sól i pieprz wlewamy do miski z mięsem

Krok 2

3- bułkę tarta 3 łyżki namoczyć w wodzie aby podwoiła obietość wtedy dodajemy do mięsa 4- Formujemy małe pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron na patelni

Krok 3

5- Dao garnka wkładamy osmażone pulpeciki i wlewamy wodę by nam zakryło mięso gotujemy na małym ogniu można dodać rosołek jeden w kostce jak się zagotują zaczną wypływać 6- Teraz rozrabiamy sos borowikowy w 200 mili wody i dodajemy do pulpetów rozrabiamy w mniejszej ilości wody gdyż mamy już rosołek z pulpecików aby nas sos nie był zbyt rzadki podajemy z ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej