
Składniki
100 mililitrów
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1- Do miski wkładamy zmielona łopatkę 2- jajko rozbełtać dodać sól i pieprz wlewamy do miski z mięsem
Krok 2
3- bułkę tarta 3 łyżki namoczyć w wodzie aby podwoiła obietość wtedy dodajemy do mięsa 4- Formujemy małe pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron na patelni
Krok 3
5- Dao garnka wkładamy osmażone pulpeciki i wlewamy wodę by nam zakryło mięso gotujemy na małym ogniu można dodać rosołek jeden w kostce jak się zagotują zaczną wypływać 6- Teraz rozrabiamy sos borowikowy w 200 mili wody i dodajemy do pulpetów rozrabiamy w mniejszej ilości wody gdyż mamy już rosołek z pulpecików aby nas sos nie był zbyt rzadki podajemy z ziemniakami
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































