Pulpety w sosie borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie borowikowym

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1- Do miski wkładamy zmielona łopatkę 2- jajko rozbełtać dodać sól i pieprz wlewamy do miski z mięsem

Krok 2

3- bułkę tarta 3 łyżki namoczyć w wodzie aby podwoiła obietość wtedy dodajemy do mięsa 4- Formujemy małe pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron na patelni

Krok 3

5- Dao garnka wkładamy osmażone pulpeciki i wlewamy wodę by nam zakryło mięso gotujemy na małym ogniu można dodać rosołek jeden w kostce jak się zagotują zaczną wypływać 6- Teraz rozrabiamy sos borowikowy w 200 mili wody i dodajemy do pulpetów rozrabiamy w mniejszej ilości wody gdyż mamy już rosołek z pulpecików aby nas sos nie był zbyt rzadki podajemy z ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej