Pulpety w sosie borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie borowikowym

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1- Do miski wkładamy zmielona łopatkę 2- jajko rozbełtać dodać sól i pieprz wlewamy do miski z mięsem

Krok 2

3- bułkę tarta 3 łyżki namoczyć w wodzie aby podwoiła obietość wtedy dodajemy do mięsa 4- Formujemy małe pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron na patelni

Krok 3

5- Dao garnka wkładamy osmażone pulpeciki i wlewamy wodę by nam zakryło mięso gotujemy na małym ogniu można dodać rosołek jeden w kostce jak się zagotują zaczną wypływać 6- Teraz rozrabiamy sos borowikowy w 200 mili wody i dodajemy do pulpetów rozrabiamy w mniejszej ilości wody gdyż mamy już rosołek z pulpecików aby nas sos nie był zbyt rzadki podajemy z ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej