Pulpety w sosie serowym z serkiem topionym | Przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
354 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

262 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

397 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj.

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - Krok 1

Krok 2

Uformuj małe kulki mięsne, obsmaż je na rozgrzanym oleju. Całość zalej sosem borowikowym wymieszanym z 300 ml zimnej wody.

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - Krok 2

Krok 3

Gotuj, aż sos zgęstnieje, dodaj serek topiony, całość dokładnie wymieszaj. Gotuj przez dwie minuty. Tak przygotowane pulpety najlepiej smakują z kaszą jęczmienną lub ryżem.

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Beata Pajor

    Beata Pajor , 09.10.2019

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa ewa

    ewa ewa , 02.09.2019

    Danie jest super ekstra, właśnie narobiono mi smaka ,a teraz biegnę do sklepu po składniki mmmniamm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiemPulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem

Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj.