Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem
łatwe
397 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
100 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Uformuj małe kulki mięsne, obsmaż je na rozgrzanym oleju. Całość zalej sosem borowikowym wymieszanym z 300 ml zimnej wody.

Krok 3
Gotuj, aż sos zgęstnieje, dodaj serek topiony, całość dokładnie wymieszaj. Gotuj przez dwie minuty. Tak przygotowane pulpety najlepiej smakują z kaszą jęczmienną lub ryżem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem
Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj.