Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

331 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

230 osób wydrukowało

Pobierz pdf

318 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 sztuka

100 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj.

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - Krok 1

Krok 2

Uformuj małe kulki mięsne, obsmaż je na rozgrzanym oleju. Całość zalej sosem borowikowym wymieszanym z 300 ml zimnej wody.

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - Krok 2

Krok 3

Gotuj, aż sos zgęstnieje, dodaj serek topiony, całość dokładnie wymieszaj. Gotuj przez dwie minuty. Tak przygotowane pulpety najlepiej smakują z kaszą jęczmienną lub ryżem.

Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Beata Pajor

    Beata Pajor , 09.10.2019

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa ewa

    ewa ewa , 02.09.2019

    Danie jest super ekstra, właśnie narobiono mi smaka ,a teraz biegnę do sklepu po składniki mmmniamm

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej