Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek drobno posiekać. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać sól i pieprz. Wilgotnymi rękoma uformować male pulpeciki. Usmażyć na rumiano na oleju.

Krok 2

Sos borowikowy Knorr wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody i zagotuj. Dolej wino i gotuj przez kilka minut aż smak lekko wyparuje.

Krok 3

Fix Knorr kopytka połączyć z 450 ml wody. Dokładnie wymieszać ciasto i odstawić na 10 minut. Następnie wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę,wyrobić ciasto, podzielić ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformować wałek. Każdy pociąć na skośne kawałki - kopytka. Ugotować w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty do czasu aż zaczną wypływać.

Krok 4

Usmażone pulpeciki przełożyć do sosu, chwilę razem podgotować, następnie wyłożyć na talerz, dodać kopytka, wszystko posypać posiekaną natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej