Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami
łatwe
42 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek drobno posiekać. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać sól i pieprz. Wilgotnymi rękoma uformować male pulpeciki. Usmażyć na rumiano na oleju.
Krok 2
Sos borowikowy Knorr wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody i zagotuj. Dolej wino i gotuj przez kilka minut aż smak lekko wyparuje.
Krok 3
Fix Knorr kopytka połączyć z 450 ml wody. Dokładnie wymieszać ciasto i odstawić na 10 minut. Następnie wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę,wyrobić ciasto, podzielić ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformować wałek. Każdy pociąć na skośne kawałki - kopytka. Ugotować w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty do czasu aż zaczną wypływać.
Krok 4
Usmażone pulpeciki przełożyć do sosu, chwilę razem podgotować, następnie wyłożyć na talerz, dodać kopytka, wszystko posypać posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej