Spaghetti z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z klopsikami

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

100 gramów

70 gramów

40 gramów

1 gram

3 szczypty

250 mililitrów

1 szczypta

1 łyżka

10 listki

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone włożyć do miski, dodać przprawy. Wszystko dokładnie wymieszać na zwartą masę.

Krok 2

podgrzać na patelni łyżkę oliwy z oliwek. Por i marcherwki drobno pokroić, smażyć wraz z fasolką szparagową przez 2-3 minuty, następnie dodać 100 m wody i dusić pod przykryciem, aż warzywa staną się miękkie.

Krok 3

Warzywa zblendować, połączyć z mięsem mielonem.

Krok 4

Zwilżonymi rękami formować małe klopsiki. Pieć w piekarniku przy 200 stopni około 20 min.

Krok 5

Spaghetti ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić na durszlaku. Dodać passtaę pomidorową, klopsiki i wszystko wymieszać. Udekorować świeżą bazylią i podawać na ciepło. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej