
Składniki
300 gramów
150 gramów
100 gramów
70 gramów
40 gramów
1 gram
3 szczypty
250 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
10 listki
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone włożyć do miski, dodać przprawy. Wszystko dokładnie wymieszać na zwartą masę.
Krok 2
podgrzać na patelni łyżkę oliwy z oliwek. Por i marcherwki drobno pokroić, smażyć wraz z fasolką szparagową przez 2-3 minuty, następnie dodać 100 m wody i dusić pod przykryciem, aż warzywa staną się miękkie.
Krok 3
Warzywa zblendować, połączyć z mięsem mielonem.
Krok 4
Zwilżonymi rękami formować małe klopsiki. Pieć w piekarniku przy 200 stopni około 20 min.
Krok 5
Spaghetti ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić na durszlaku. Dodać passtaę pomidorową, klopsiki i wszystko wymieszać. Udekorować świeżą bazylią i podawać na ciepło. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej