Spaghetti z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z klopsikami

Autor: nati_cook Natalia

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

100 gramów

70 gramów

40 gramów

1 gram

3 szczypty

250 mililitrów

1 szczypta

1 łyżka

10 listki

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone włożyć do miski, dodać przprawy. Wszystko dokładnie wymieszać na zwartą masę.

Krok 2

podgrzać na patelni łyżkę oliwy z oliwek. Por i marcherwki drobno pokroić, smażyć wraz z fasolką szparagową przez 2-3 minuty, następnie dodać 100 m wody i dusić pod przykryciem, aż warzywa staną się miękkie.

Krok 3

Warzywa zblendować, połączyć z mięsem mielonem.

Krok 4

Zwilżonymi rękami formować małe klopsiki. Pieć w piekarniku przy 200 stopni około 20 min.

Krok 5

Spaghetti ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić na durszlaku. Dodać passtaę pomidorową, klopsiki i wszystko wymieszać. Udekorować świeżą bazylią i podawać na ciepło. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej