
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty obrać i pokroić w słupki.
Krok 2
Posypać przyprawami, skropić oliwą i wymieszać.
Krok 3
Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 35 minut w 180 stopniach.
Krok 4
Upieczone frytki posypać startym serem. Podawać z wegańskim majonezem.

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej