Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

180 gramów

4 łyżki

4 łyżki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie umyj, a następnie osusz np. papierowym ręcznikiem kuchennym. Pomidora i ogórka pokrój w plastry, sałatę możesz poszarpać na mniejsze części.

Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - Krok 1

Krok 2

Przygotuj niewielkie naczynie na dip do tortilli. Majonez wymieszaj razem z ketchupem tak, by powstał gęsty, jednorodny sos.

Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - Krok 2

Krok 3

Roślinne nuggetsy wraz z frytkami wysyp na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Blaszkę wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 12 minut w 180 st. C dopóki wszystkie składniki się nie zarumienią.

Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - Krok 3

Krok 4

Tortille posmaruj sosem majonezowo-ketchupowym następnie nałóż sałatę, ogórka, pomidora, roślinne nuggetsy i frytki. Całość oprósz serem i wstaw do piekarnika w tej samej temp. na 5 min.

Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - Krok 4

Krok 5

Gotowe tortille wyjmij z piekarnika i natychmiast zwiń formując dość ciasne wrapy.

Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tortilli możesz dodać również inne warzywa np. pokrojoną w paski kolorową paprykę, cienkie plasterki cebuli lub kukurydzę z puszki. Świeża kolendra i plasterki chili – dodadzą całej potrawie nieco pikanterii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wegetariański wrap z roślinnymi nuggetsamiWegetariański wrap z roślinnymi nuggetsami

Wrapy i tortille zaliczają się do potraw uwielbianych przez kucharzy, którym zależy na smacznych, ale jednocześnie szybkich w przygotowaniu daniach. Oczywiście, mączne placki można zrobić samodzielnie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by skorzystać z gotowych produktów, które bez trudu wypełnisz smakowitym farszem tak, by powstały wegetariańskie wrapy z nuggetsami. Wybierz wariant dla siebie i ciesz się kolorowym i apetycznym posiłkiem.

Dla kogo?

Nie lubisz się nudzić i dotyczy to również pracy w kuchni? Dzięki wrapom z wegetariańskimi nuggetsami odkryjesz to danie w zupełnie nowej wersji. Baw się dodatkami i za każdym razem odkrywaj kolejne smaki. Mieszaj ze sobą różnorodne warzywa, eksperymentuj, dodając zamiast frytek gotowany ryż lub krótko podsmażoną na maśle czarną fasolę z puszki i stwórz zupełnie nowe danie z ulubionymi dodatkami.

Na jaką okazję?

Nie masz zbyt wiele czasu lub kulinarnej weny do wymyślania potraw na szybko? Zapiekana tortilla wege może się okazać prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Nie musisz kolejny raz odgrzewać zapasów z zamrażarki lub zamawiać jedzenia na telefon. Wegetariańskie wrapy z nuggetsami okażą się nie tylko pyszną przekąską lub pełnym warzyw daniem na lunch, ale także ratunkiem, gdy w porze obiadu zawitają do ciebie niespodziewani goście.

Czy wiesz, że?

Pyszne tortille można również przygotować bez konieczności użycia piekarnika np. w mikrofali lub na kuchence. Wystarczy placek wyłożyć na suchą patelnię i krótko podsmażyć z każdej strony tak, żeby stał się elastyczny i gorący. Od razu nałóż wszystkie przygotowane wcześniej dodatki, zawiń i jedz. Szybciej być nie może!

Dla urozmaicenia:

Jeśli przepadasz za pikantnym i przyjemnie dymnym smakiem potraw dodaj do tortilli sos ze zmiksowanych papryczek chipotles i jogurtu naturalnego. Warzywa, których nie udało ci się zmieścić do środka wrapów z nuggetsami wege, zamień w pyszną sałatkę, którą możesz zjeść do obiadu lub zostawić sobie na kolację. Szybko i smacznie!