
Składniki
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.25 sztuki
0.5 sztuki
1 garść
5 łyżek
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora i cebulę pokroić w cienkie plastry.
Krok 2
Paprykę pokroić w podłużne kawałki.
Krok 3
Składniki sosu wymieszać ze sobą łyżką.
Krok 4
Kurczaka pokroić wzdłuż na mniejsze, podłużne kawałki (ja pokroiłam na 6 kawałków).
Krok 5
Jajko wymieszać widelcem z solą i pieprzem.
Krok 6
Kawałki kurczaka obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w panierce.
Krok 7
Kurczaka smażyć na patelni z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażonego kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Krok 8
Na tortillach rozsmarować przygotowany sos (po jednej stronie).
Krok 9
Na sos wyłożyć rukolę, kurczaka i pokrojone warzywa.
Krok 10
Całość zawinąć w kształt wrapa i polać dodatkową resztką sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej