Wrap z chrupiącym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrap z chrupiącym kurczakiem

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

1 garść

5 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora i cebulę pokroić w cienkie plastry.

Krok 2

Paprykę pokroić w podłużne kawałki.

Krok 3

Składniki sosu wymieszać ze sobą łyżką.

Krok 4

Kurczaka pokroić wzdłuż na mniejsze, podłużne kawałki (ja pokroiłam na 6 kawałków).

Krok 5

Jajko wymieszać widelcem z solą i pieprzem.

Krok 6

Kawałki kurczaka obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w panierce.

Krok 7

Kurczaka smażyć na patelni z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażonego kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.

Krok 8

Na tortillach rozsmarować przygotowany sos (po jednej stronie).

Krok 9

Na sos wyłożyć rukolę, kurczaka i pokrojone warzywa.

Krok 10

Całość zawinąć w kształt wrapa i polać dodatkową resztką sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w cieście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej