
Składniki
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.25 sztuki
0.5 sztuki
1 garść
5 łyżek
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora i cebulę pokroić w cienkie plastry.
Krok 2
Paprykę pokroić w podłużne kawałki.
Krok 3
Składniki sosu wymieszać ze sobą łyżką.
Krok 4
Kurczaka pokroić wzdłuż na mniejsze, podłużne kawałki (ja pokroiłam na 6 kawałków).
Krok 5
Jajko wymieszać widelcem z solą i pieprzem.
Krok 6
Kawałki kurczaka obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w panierce.
Krok 7
Kurczaka smażyć na patelni z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażonego kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Krok 8
Na tortillach rozsmarować przygotowany sos (po jednej stronie).
Krok 9
Na sos wyłożyć rukolę, kurczaka i pokrojone warzywa.
Krok 10
Całość zawinąć w kształt wrapa i polać dodatkową resztką sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej