
Składniki
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 sztuki
0.25 sztuki
0.5 sztuki
1 garść
5 łyżek
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidora i cebulę pokroić w cienkie plastry.
Krok 2
Paprykę pokroić w podłużne kawałki.
Krok 3
Składniki sosu wymieszać ze sobą łyżką.
Krok 4
Kurczaka pokroić wzdłuż na mniejsze, podłużne kawałki (ja pokroiłam na 6 kawałków).
Krok 5
Jajko wymieszać widelcem z solą i pieprzem.
Krok 6
Kawałki kurczaka obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w panierce.
Krok 7
Kurczaka smażyć na patelni z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażonego kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Krok 8
Na tortillach rozsmarować przygotowany sos (po jednej stronie).
Krok 9
Na sos wyłożyć rukolę, kurczaka i pokrojone warzywa.
Krok 10
Całość zawinąć w kształt wrapa i polać dodatkową resztką sosu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej