Wrap z chrupiącym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrap z chrupiącym kurczakiem

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

1

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

1 garść

5 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora i cebulę pokroić w cienkie plastry.

Krok 2

Paprykę pokroić w podłużne kawałki.

Krok 3

Składniki sosu wymieszać ze sobą łyżką.

Krok 4

Kurczaka pokroić wzdłuż na mniejsze, podłużne kawałki (ja pokroiłam na 6 kawałków).

Krok 5

Jajko wymieszać widelcem z solą i pieprzem.

Krok 6

Kawałki kurczaka obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w panierce.

Krok 7

Kurczaka smażyć na patelni z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażonego kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.

Krok 8

Na tortillach rozsmarować przygotowany sos (po jednej stronie).

Krok 9

Na sos wyłożyć rukolę, kurczaka i pokrojone warzywa.

Krok 10

Całość zawinąć w kształt wrapa i polać dodatkową resztką sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej