Wrap z chrupiącym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrap z chrupiącym kurczakiem

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

1 garść

5 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora i cebulę pokroić w cienkie plastry.

Krok 2

Paprykę pokroić w podłużne kawałki.

Krok 3

Składniki sosu wymieszać ze sobą łyżką.

Krok 4

Kurczaka pokroić wzdłuż na mniejsze, podłużne kawałki (ja pokroiłam na 6 kawałków).

Krok 5

Jajko wymieszać widelcem z solą i pieprzem.

Krok 6

Kawałki kurczaka obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w panierce.

Krok 7

Kurczaka smażyć na patelni z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażonego kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.

Krok 8

Na tortillach rozsmarować przygotowany sos (po jednej stronie).

Krok 9

Na sos wyłożyć rukolę, kurczaka i pokrojone warzywa.

Krok 10

Całość zawinąć w kształt wrapa i polać dodatkową resztką sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej