Wrap z chrupiącym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrap z chrupiącym kurczakiem

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

0.5 sztuki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

1 garść

5 łyżek

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora i cebulę pokroić w cienkie plastry.

Krok 2

Paprykę pokroić w podłużne kawałki.

Krok 3

Składniki sosu wymieszać ze sobą łyżką.

Krok 4

Kurczaka pokroić wzdłuż na mniejsze, podłużne kawałki (ja pokroiłam na 6 kawałków).

Krok 5

Jajko wymieszać widelcem z solą i pieprzem.

Krok 6

Kawałki kurczaka obtoczyć najpierw w jajku, a następnie w panierce.

Krok 7

Kurczaka smażyć na patelni z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażonego kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.

Krok 8

Na tortillach rozsmarować przygotowany sos (po jednej stronie).

Krok 9

Na sos wyłożyć rukolę, kurczaka i pokrojone warzywa.

Krok 10

Całość zawinąć w kształt wrapa i polać dodatkową resztką sosu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrap z chrupiącym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej