Soczysta pierś z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

1286 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

285 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 łyżek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieć w misce kostkę Knorr i wymieszaj z 3 łyżkami oleju.

Soczysta pierś z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj 4 porcje mięsa. Delikatnie rozbij je tłuczkiem i wymieszaj w marynacie.

Soczysta pierś z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Smaż na średnim ogniu przez około 15 minut, regularnie obracając.

Soczysta pierś z kurczaka  - Krok 3
8

Opinie o przepisie

  • Damian Rolak

    Damian Rolak

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Sowa

    Natalia Sowa

    Polecam serdecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • 21barwinka 21barwinka

    21barwinka 21barwinka

    na obiad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam

    adam

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam

    adam

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Konrad Frako

    Konrad Frako

    palce lizać ale spróbowałem takiego spalonego i się skrzywiłem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Stefański

    Radosław Stefański

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • julia bober

    julia bober

    pycha pyszne:-) lubie to

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysta pierś z kurczaka Soczysta pierś z kurczaka

Jeśli nieodparta ochota na coś smacznego, kłóci się z brakiem czasu na jego przygotowanie, pamiętaj o tej propozycji. Soczysta pierś z kurczaka to bardzo szybka przekąska, której przyrządzenie nie zajmie ci więcej niż kilka minut. Pierś z kurczaka jest mięsem o bardzo uniwersalnym zastosowaniu i Polacy sięgają po nią bardzo często. Łatwo ją przygotować, ale równie łatwo zepsuć – bo jak żadne inne mięso drobiowy filet może stać się suchy i niesmaczny. Podpowiadamy, jak postępować, by był soczysty. Wystarczy namoczyć pierś w aromatycznej marynacie, która sprawi, że mięso doskonale się usmaży. O kompozycję przypraw zadbał Knorr. Tak przygotowany kawałek kurczaka możesz zjeść dosłownie z każdym dodatkiem. Wystarczy kilka chrupiących warzyw, sałata i ryż lub bagietka. Możesz zjeść ją od razu, albo zapakować do pojemnika na lunch i zabrać do pracy.