Soczysta pierś z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta pierś z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

22

heart
1571 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

174 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

442 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieć w misce kostkę Knorr i wymieszaj z 3 łyżkami oleju.

Soczysta pierś z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj 4 porcje mięsa. Delikatnie rozbij je tłuczkiem i wymieszaj w marynacie.

Soczysta pierś z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Smaż na średnim ogniu przez około 15 minut, regularnie obracając.

Soczysta pierś z kurczaka  - Krok 3
9

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Cygan

    Małgorzata Cygan , 06.05.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Rolak

    Damian Rolak , 10.07.2017

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Sowa

    Natalia Sowa , 04.05.2017

    Polecam serdecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • 21barwinka 21barwinka

    21barwinka 21barwinka , 24.11.2016

    na obiad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 15.06.2016

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 15.06.2016

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Konrad Frako

    Konrad Frako , 24.04.2016

    palce lizać ale spróbowałem takiego spalonego i się skrzywiłem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Stefański

    Radosław Stefański , 09.01.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • julia bober

    julia bober , 25.08.2015

    pycha pyszne:-) lubie to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tajski burger
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysta pierś z kurczaka Soczysta pierś z kurczaka

Jeśli nieodparta ochota na coś smacznego, kłóci się z brakiem czasu na jego przygotowanie, pamiętaj o tej propozycji. Soczysta pierś z kurczaka to bardzo szybka przekąska, której przyrządzenie nie zajmie ci więcej niż kilka minut. Pierś z kurczaka jest mięsem o bardzo uniwersalnym zastosowaniu i Polacy sięgają po nią bardzo często. Łatwo ją przygotować, ale równie łatwo zepsuć – bo jak żadne inne mięso drobiowy filet może stać się suchy i niesmaczny. Podpowiadamy, jak postępować, by był soczysty. Wystarczy namoczyć pierś w aromatycznej marynacie, która sprawi, że mięso doskonale się usmaży. O kompozycję przypraw zadbał Knorr. Tak przygotowany kawałek kurczaka możesz zjeść dosłownie z każdym dodatkiem. Wystarczy kilka chrupiących warzyw, sałata i ryż lub bagietka. Możesz zjeść ją od razu, albo zapakować do pojemnika na lunch i zabrać do pracy.