
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgnieć w misce kostkę Knorr i wymieszaj z 3 łyżkami oleju.

Krok 2
Przygotuj 4 porcje mięsa. Delikatnie rozbij je tłuczkiem i wymieszaj w marynacie.

Krok 3
Smaż na średnim ogniu przez około 15 minut, regularnie obracając.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysta pierś z kurczaka
Jeśli nieodparta ochota na coś smacznego, kłóci się z brakiem czasu na jego przygotowanie, pamiętaj o tej propozycji. Soczysta pierś z kurczaka to bardzo szybka przekąska, której przyrządzenie nie zajmie ci więcej niż kilka minut. Pierś z kurczaka jest mięsem o bardzo uniwersalnym zastosowaniu i Polacy sięgają po nią bardzo często. Łatwo ją przygotować, ale równie łatwo zepsuć – bo jak żadne inne mięso drobiowy filet może stać się suchy i niesmaczny. Podpowiadamy, jak postępować, by był soczysty. Wystarczy namoczyć pierś w aromatycznej marynacie, która sprawi, że mięso doskonale się usmaży. O kompozycję przypraw zadbał Knorr. Tak przygotowany kawałek kurczaka możesz zjeść dosłownie z każdym dodatkiem. Wystarczy kilka chrupiących warzyw, sałata i ryż lub bagietka. Możesz zjeść ją od razu, albo zapakować do pojemnika na lunch i zabrać do pracy.