
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgnieć w misce kostkę Knorr i wymieszaj z 3 łyżkami oleju.

Krok 2
Przygotuj 4 porcje mięsa. Delikatnie rozbij je tłuczkiem i wymieszaj w marynacie.

Krok 3
Smaż na średnim ogniu przez około 15 minut, regularnie obracając.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysta pierś z kurczaka
Jeśli nieodparta ochota na coś smacznego, kłóci się z brakiem czasu na jego przygotowanie, pamiętaj o tej propozycji. Soczysta pierś z kurczaka to bardzo szybka przekąska, której przyrządzenie nie zajmie ci więcej niż kilka minut. Pierś z kurczaka jest mięsem o bardzo uniwersalnym zastosowaniu i Polacy sięgają po nią bardzo często. Łatwo ją przygotować, ale równie łatwo zepsuć – bo jak żadne inne mięso drobiowy filet może stać się suchy i niesmaczny. Podpowiadamy, jak postępować, by był soczysty. Wystarczy namoczyć pierś w aromatycznej marynacie, która sprawi, że mięso doskonale się usmaży. O kompozycję przypraw zadbał Knorr. Tak przygotowany kawałek kurczaka możesz zjeść dosłownie z każdym dodatkiem. Wystarczy kilka chrupiących warzyw, sałata i ryż lub bagietka. Możesz zjeść ją od razu, albo zapakować do pojemnika na lunch i zabrać do pracy.