Soczysta pierś z kurczaka

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

18

1414 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

285 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieć w misce kostkę Knorr i wymieszaj z 3 łyżkami oleju.

Soczysta pierś z kurczaka  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj 4 porcje mięsa. Delikatnie rozbij je tłuczkiem i wymieszaj w marynacie.

Soczysta pierś z kurczaka  - Krok 2

Krok 3

Smaż na średnim ogniu przez około 15 minut, regularnie obracając.

Soczysta pierś z kurczaka  - Krok 3
9

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Cygan

    Małgorzata Cygan , 06.05.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Rolak

    Damian Rolak, 10.07.2017

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Sowa

    Natalia Sowa, 04.05.2017

    Polecam serdecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • 21barwinka 21barwinka

    21barwinka 21barwinka, 24.11.2016

    na obiad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam

    adam, 15.06.2016

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam

    adam, 15.06.2016

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Konrad Frako

    Konrad Frako, 24.04.2016

    palce lizać ale spróbowałem takiego spalonego i się skrzywiłem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Stefański

    Radosław Stefański, 09.01.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • julia bober

    julia bober, 25.08.2015

    pycha pyszne:-) lubie to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta pierś z kurczaka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Soczysta pierś z kurczaka Soczysta pierś z kurczaka

Jeśli nieodparta ochota na coś smacznego, kłóci się z brakiem czasu na jego przygotowanie, pamiętaj o tej propozycji. Soczysta pierś z kurczaka to bardzo szybka przekąska, której przyrządzenie nie zajmie ci więcej niż kilka minut. Pierś z kurczaka jest mięsem o bardzo uniwersalnym zastosowaniu i Polacy sięgają po nią bardzo często. Łatwo ją przygotować, ale równie łatwo zepsuć – bo jak żadne inne mięso drobiowy filet może stać się suchy i niesmaczny. Podpowiadamy, jak postępować, by był soczysty. Wystarczy namoczyć pierś w aromatycznej marynacie, która sprawi, że mięso doskonale się usmaży. O kompozycję przypraw zadbał Knorr. Tak przygotowany kawałek kurczaka możesz zjeść dosłownie z każdym dodatkiem. Wystarczy kilka chrupiących warzyw, sałata i ryż lub bagietka. Możesz zjeść ją od razu, albo zapakować do pojemnika na lunch i zabrać do pracy.