
Składniki
1 sztuka
120 gramów
15 gramów
1 sztuka
30 gramów
150 mililitrów
4 łyżki
1 opakowanie
120 gramów
3 łyżki
2 opakowania
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry.
Krok 2
Masło roztop, podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pieczarki i usmaż.
Krok 3
Dorzuć tuńczyka, groszek i ser żółty. Chwilę podsmaż.
Krok 4
Wlej wino, biały sos, śmietanę i pietruszkę. Posyp parmezanem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej