
Składniki
1 sztuka
120 gramów
15 gramów
1 sztuka
30 gramów
150 mililitrów
4 łyżki
1 opakowanie
120 gramów
3 łyżki
2 opakowania
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry.
Krok 2
Masło roztop, podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pieczarki i usmaż.
Krok 3
Dorzuć tuńczyka, groszek i ser żółty. Chwilę podsmaż.
Krok 4
Wlej wino, biały sos, śmietanę i pietruszkę. Posyp parmezanem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej