Sos z tuńczyka do makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z tuńczyka do makaronu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

15 gramów

1 sztuka

30 gramów

150 mililitrów

4 łyżki

1 opakowanie

120 gramów

3 łyżki

2 opakowania

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2

Masło roztop, podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pieczarki i usmaż.

Krok 3

Dorzuć tuńczyka, groszek i ser żółty. Chwilę podsmaż.

Krok 4

Wlej wino, biały sos, śmietanę i pietruszkę. Posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej