
Składniki
1 sztuka
120 gramów
15 gramów
1 sztuka
30 gramów
150 mililitrów
4 łyżki
1 opakowanie
120 gramów
3 łyżki
2 opakowania
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry.
Krok 2
Masło roztop, podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pieczarki i usmaż.
Krok 3
Dorzuć tuńczyka, groszek i ser żółty. Chwilę podsmaż.
Krok 4
Wlej wino, biały sos, śmietanę i pietruszkę. Posyp parmezanem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























