Sos z tuńczyka do makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z tuńczyka do makaronu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

15 gramów

1 sztuka

30 gramów

150 mililitrów

4 łyżki

1 opakowanie

120 gramów

3 łyżki

2 opakowania

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2

Masło roztop, podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pieczarki i usmaż.

Krok 3

Dorzuć tuńczyka, groszek i ser żółty. Chwilę podsmaż.

Krok 4

Wlej wino, biały sos, śmietanę i pietruszkę. Posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej