Sos z tuńczyka do makaronu

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 gramów

4 łyżki

120 gramów

120 gramów

30 gramów

150 mililitrów

3 łyżki

600 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

2 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 1

Masło roztop, podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pieczarki i usmaż.

Krok 1

Dorzuć tuńczyka, groszek i ser żółty. Chwilę podsmaż.

Krok 1

Wlej wino, biały sos, śmietanę i pietruszkę. Posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Maxi King
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej