PRZEPISY.PL

Sos z tuńczyka do makaronu

  • 15
  • 5
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • pieczarki120 g
  • masło15 g
  • czosnek ząbki 1 szt
  • parmezan starty30 g
  • śmietana kremówka150 ml
  • wytrawne wino białe4 łyżki
  • groszek konserwowy1 opak
  • ser żółty starty 120 g
  • tuńczyk w sosie własnym2 opak
  • sos biały 600 ml
  • Krok 1

    Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry.
  • Krok 2

    Masło roztop, podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pieczarki i usmaż.
  • Krok 3

    Dorzuć tuńczyka, groszek i ser żółty. Chwilę podsmaż.
  • Krok 4

    Wlej wino, biały sos, śmietanę i pietruszkę. Posyp parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

67
osób dodało do Mniamlisty
30''
8
Łatwe
1
osoba dodała do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
6
osób dodało do Mniamlisty
15''
5
Łatwe
208
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe