Sos z tuńczyka do makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z tuńczyka do makaronu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

15 gramów

1 sztuka

30 gramów

150 mililitrów

4 łyżki

1 opakowanie

120 gramów

3 łyżki

2 opakowania

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2

Masło roztop, podsmaż cebulę. Dodaj czosnek i pieczarki i usmaż.

Krok 3

Dorzuć tuńczyka, groszek i ser żółty. Chwilę podsmaż.

Krok 4

Wlej wino, biały sos, śmietanę i pietruszkę. Posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z tuńczyka do makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Penne po królewsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej