
Składniki
3 sztuki
2 pęczki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj majonez z żółtek, oliwy i soku cytrynowego.
Krok 2
Następnie połącz ze zmiksowanym czosnkiem i bazylią. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Aromatyczna kasza
30 min.
łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej