Sos bazyliowy aioli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos bazyliowy aioli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 pęczki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj majonez z żółtek, oliwy i soku cytrynowego.

Krok 2

Następnie połącz ze zmiksowanym czosnkiem i bazylią. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza kebabowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej