Składniki
3 sztuki
2 pęczki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj majonez z żółtek, oliwy i soku cytrynowego.
Krok 2
Następnie połącz ze zmiksowanym czosnkiem i bazylią. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
4 osoby oglądają przepis: 
Klopsy z pieczarkami w sosie musztardowym
40 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej