Sos bazyliowy aioli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos bazyliowy aioli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 pęczki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj majonez z żółtek, oliwy i soku cytrynowego.

Krok 2

Następnie połącz ze zmiksowanym czosnkiem i bazylią. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos bazyliowy aioli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej