Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

493 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni lub w płaskim garnku podgrzej oliwę, zeszklij na niej posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę.

Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj rozdrobnione pomidory i całość duś przez około 20 minut cały czas mieszając, aż woda odparuje.

Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - Krok 2

Krok 3

Sos zmiksuj w malakserze, przelej na powrót do garnka, dopraw do smaku solą, cukrem, ostra papryką i oregano. Sos gotuj jeszcze około 1 minuty. Gotowy sos odstaw do schłodzenia.

Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - Krok 3

Krok 4

Sos pomidorowy nakładaj i rozprowadzaj na pizzę łyżką kuchenną w ilości około trzech łyżek na placek.

Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka  Binko

    Agnieszka Binko , 28.02.2019

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sabina Jaromin

    Sabina Jaromin , 25.11.2015

    pycha polecam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pomidorowy do pizzy – przepis podstawowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej