
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 szklanka
150 mililitrów
2 sztuki
40 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w plasterki, pokrój drobno cebulkę i podsmażyć na maśle.
Krok 2
Dodaj pieczarki i duś przez kwadrans.
Krok 3
Dodaj delikatnie mąkę i bulion Knorr. Zapraw żółtkiem i śmietaną, oprósz solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej