Sos pieczarkowy z białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pieczarkowy z białym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

150 mililitrów

2 sztuki

40 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki, pokrój drobno cebulkę i podsmażyć na maśle.

Krok 2

Dodaj pieczarki i duś przez kwadrans.

Krok 3

Dodaj delikatnie mąkę i bulion Knorr. Zapraw żółtkiem i śmietaną, oprósz solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej