Sos pieczarkowy z białym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

150 mililitrów

2 sztuki

40 gramów

0

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki, pokrój drobno cebulkę i podsmażyć na maśle.

Krok 2

Dodaj pieczarki i duś przez kwadrans.

Krok 3

Dodaj delikatnie mąkę i bulion Knorr. Zapraw żółtkiem i śmietaną, oprósz solą.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Torcik serowo-kokosowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej