Sos pieczarkowy z białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pieczarkowy z białym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 szklanka

150 mililitrów

2 sztuki

40 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w plasterki, pokrój drobno cebulkę i podsmażyć na maśle.

Krok 2

Dodaj pieczarki i duś przez kwadrans.

Krok 3

Dodaj delikatnie mąkę i bulion Knorr. Zapraw żółtkiem i śmietaną, oprósz solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pieczarkowy z białym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ryba z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej