
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 szklanka
150 mililitrów
2 sztuki
40 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w plasterki, pokrój drobno cebulkę i podsmażyć na maśle.
Krok 2
Dodaj pieczarki i duś przez kwadrans.
Krok 3
Dodaj delikatnie mąkę i bulion Knorr. Zapraw żółtkiem i śmietaną, oprósz solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej