Indyjski dip z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski dip z bakłażana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

200 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana skrop olejem i piecz w całości w 160 stopniach przez ok 40 minut.

Krok 3

Cebulę oraz papryczkę posiekaj. Dodaj do bakłażana.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2

Po tym czasie wystudź bakłażana i przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżki wydrąż cały miąższ. Miąższ wraz z pozostałym po pieczeniu olejem przełóż do miski.

Krok 5

Wlej powstały sos jogurtowy do bakłażana i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypana prażonym sezamem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej