Indyjski dip z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski dip z bakłażana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

200 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana skrop olejem i piecz w całości w 160 stopniach przez ok 40 minut.

Krok 3

Cebulę oraz papryczkę posiekaj. Dodaj do bakłażana.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2

Po tym czasie wystudź bakłażana i przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżki wydrąż cały miąższ. Miąższ wraz z pozostałym po pieczeniu olejem przełóż do miski.

Krok 5

Wlej powstały sos jogurtowy do bakłażana i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypana prażonym sezamem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej