
Składniki
1 sztuka
null
200 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana skrop olejem i piecz w całości w 160 stopniach przez ok 40 minut.
Krok 3
Cebulę oraz papryczkę posiekaj. Dodaj do bakłażana.
Krok 4
Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
Krok 2
Po tym czasie wystudź bakłażana i przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżki wydrąż cały miąższ. Miąższ wraz z pozostałym po pieczeniu olejem przełóż do miski.
Krok 5
Wlej powstały sos jogurtowy do bakłażana i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypana prażonym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej