Indyjski dip z bakłażana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana skrop olejem i piecz w całości w 160 stopniach przez ok 40 minut.

Krok 3

Cebulę oraz papryczkę posiekaj. Dodaj do bakłażana.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2

Po tym czasie wystudź bakłażana i przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżki wydrąż cały miąższ. Miąższ wraz z pozostałym po pieczeniu olejem przełóż do miski.

Krok 5

Wlej powstały sos jogurtowy do bakłażana i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypana prażonym sezamem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej