Indyjski dip z bakłażana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski dip z bakłażana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

200 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana skrop olejem i piecz w całości w 160 stopniach przez ok 40 minut.

Krok 3

Cebulę oraz papryczkę posiekaj. Dodaj do bakłażana.

Krok 4

Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 2

Po tym czasie wystudź bakłażana i przekrój wzdłuż na pół i za pomocą łyżki wydrąż cały miąższ. Miąższ wraz z pozostałym po pieczeniu olejem przełóż do miski.

Krok 5

Wlej powstały sos jogurtowy do bakłażana i całość dokładnie wymieszaj. Podawaj posypana prażonym sezamem.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski dip z bakłażana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej