Składniki
3 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
0.5 litra
0.5 szklanki
2 szczypty
0.5 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany i cebule pokrój w średniej grubości plastry, podobnie papryki i pomidory. Posiekaj szczypior i natkę. Pieczarki pokrój w plastry.
Krok 2
Dolej do tego sok pomidorowy wymieszany z oliwą.
Krok 3
Zakryj potrawę folią aluminiowa i piecz w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.
Krok 4
Do miski wsyp wszystkie przyprawy oraz Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Następnie wsyp mieszankę przypraw do warzyw i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5
W naczyniu żaroodpornym ułóż warzywa.
Krok 6
Posyp danie posiekaną kolendrą. Serwuj samodzielnie, z kurczakiem, krewetkami lub kalmarami.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej