
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
0.5 litra
0.5 szklanki
2 szczypty
0.5 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany i cebule pokrój w średniej grubości plastry, podobnie papryki i pomidory. Posiekaj szczypior i natkę. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2
Dolej do tego sok pomidorowy wymieszany z oliwą.

Krok 3
Zakryj potrawę folią aluminiowa i piecz w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.

Krok 4
Do miski wsyp wszystkie przyprawy oraz Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Następnie wsyp mieszankę przypraw do warzyw i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5
W naczyniu żaroodpornym ułóż warzywa.

Krok 6
Posyp danie posiekaną kolendrą. Serwuj samodzielnie, z kurczakiem, krewetkami lub kalmarami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej