
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
0.5 litra
0.5 szklanki
2 szczypty
0.5 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany i cebule pokrój w średniej grubości plastry, podobnie papryki i pomidory. Posiekaj szczypior i natkę. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2
Dolej do tego sok pomidorowy wymieszany z oliwą.

Krok 3
Zakryj potrawę folią aluminiowa i piecz w temperaturze 200 stopni przez 30 minut.

Krok 4
Do miski wsyp wszystkie przyprawy oraz Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Następnie wsyp mieszankę przypraw do warzyw i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5
W naczyniu żaroodpornym ułóż warzywa.

Krok 6
Posyp danie posiekaną kolendrą. Serwuj samodzielnie, z kurczakiem, krewetkami lub kalmarami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej