Brownie z cukinii - wilgotne: przepis | Przepisy.pl pixel

Brownie z cukinii

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 gramów

200 gramów

2 sztuki

80 mililitrów

30 gramów

1 szczypta

15 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czekoladę mleczną i gorzką rozdrobnij za pomocą noża.

Brownie z cukinii - Krok 1

Krok 2

W dużej misce połącz za sobą mąkę, jajka, cukinie, kakao, sodę, cukier, olej, sól i dokładnie wymieszaj razem za pomocą szpatułki.

Brownie z cukinii - Krok 2

Krok 3

Do tak przygotowanej masy dodaj rozdrobnioną czekoladę mleczną i przyprawę płatki chili Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Brownie z cukinii - Krok 3

Krok 4

Ciasto wlej do formy wyłożonej pergaminem, posyp gorzką czekoladą i piecz w piekarniku przez 30 min w 180 st. C - do tzw. suchego patyczka.

Brownie z cukinii - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Ciasto możesz udekorować cukrem pudrem i ulubionymi owocami np. truskawkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brownie z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brownie z cukiniiBrownie z cukinii

Deser z warzywami brzmi jak coś, co nie może się udać i dobrze smakować? Od dziś w kuchni zajmiemy się łamaniem tego rodzaju stereotypów! Brownie z cukinii wyróżnia nie tylko intensywnie czekoladowy smak, ale też niezwykle przyjemna, wilgotna konsystencja wypieku. Trudno będzie doczekać się wyjęcia cukiniowego brownie z piekarnika!

Dla kogo? Nieoczywiste desery to twoja specjalność? Przepis na brownie z cukinii szybko przestanie mieć dla ciebie jakiekolwiek tajemnice. Oto receptura, do której będziesz wracać naprawdę często.

Na jaką okazję? W święta na stołach zawsze pojawia się ten sam zestaw potraw? Potraktuj uroczyste rodzinne spotkanie jako pretekst do zaprezentowania czegoś nowego – warto w takiej sytuacji postawić na brownie z cukinią. Możesz mieć pewność, że goście nie będą dopytywać o, to kiedy zostanie podany makowiec albo sernik.

Czy wiesz, że? By przepis na brownie z cukinii była odpowiednia dla wegan, jajka zamień np. na aquafabę, czyli wodę, która pozostaje po gotowaniu lub namaczaniu ciecierzycy.

Dla urozmaicenia: Brownie z cukinii podawaj ze zmiksowanymi malinami albo konfiturą z wiśni.