
Składniki
800 gramów
14 gramów
120 gramów
1 szczypta
280 mililitrów
320 gramów
80 gramów
400 gramów
8 łyżek
6 łyżek
3 łyżki
8 łyżek
6 łyżek
1 sztuka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiać, połączyć z cukrem, solą, drożdżami. Podgrzać mleko z wodą. Po trochu dodawać do mąki, Ugniatać. Dodać masło. Długo wyrabiać. Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę pod przykryciem.
Krok 2
Serek wymieszać z cukrem.
Krok 3
Ciasto podzielić na 24 bułeczki. Nadziewać serkiem. Pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Krok 4
Zrobić polewę. Utrzeć najlepiej mikserem kawę z gorącą wodą. Dodać cukier, mąkę , jajko, masło. Polać bułeczki.
Krok 5
Piec w temperaturze 180 C przez 20 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej