Składniki
800 gramów
14 gramów
120 gramów
1 szczypta
280 mililitrów
320 gramów
80 gramów
400 gramów
8 łyżek
6 łyżek
3 łyżki
8 łyżek
6 łyżek
1 sztuka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiać, połączyć z cukrem, solą, drożdżami. Podgrzać mleko z wodą. Po trochu dodawać do mąki, Ugniatać. Dodać masło. Długo wyrabiać. Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę pod przykryciem.
Krok 2
Serek wymieszać z cukrem.
Krok 3
Ciasto podzielić na 24 bułeczki. Nadziewać serkiem. Pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Krok 4
Zrobić polewę. Utrzeć najlepiej mikserem kawę z gorącą wodą. Dodać cukier, mąkę , jajko, masło. Polać bułeczki.
Krok 5
Piec w temperaturze 180 C przez 20 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej