
Składniki
800 gramów
14 gramów
120 gramów
1 szczypta
280 mililitrów
320 gramów
80 gramów
400 gramów
8 łyżek
6 łyżek
3 łyżki
8 łyżek
6 łyżek
1 sztuka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiać, połączyć z cukrem, solą, drożdżami. Podgrzać mleko z wodą. Po trochu dodawać do mąki, Ugniatać. Dodać masło. Długo wyrabiać. Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę pod przykryciem.
Krok 2
Serek wymieszać z cukrem.
Krok 3
Ciasto podzielić na 24 bułeczki. Nadziewać serkiem. Pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Krok 4
Zrobić polewę. Utrzeć najlepiej mikserem kawę z gorącą wodą. Dodać cukier, mąkę , jajko, masło. Polać bułeczki.
Krok 5
Piec w temperaturze 180 C przez 20 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej