Koreańskie bułeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreańskie bułeczki

Autor: Wioletta Gadzina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

14 gramów

120 gramów

1 szczypta

280 mililitrów

320 gramów

80 gramów

400 gramów

8 łyżek

6 łyżek

3 łyżki

8 łyżek

6 łyżek

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, połączyć z cukrem, solą, drożdżami. Podgrzać mleko z wodą. Po trochu dodawać do mąki, Ugniatać. Dodać masło. Długo wyrabiać. Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę pod przykryciem.

Krok 2

Serek wymieszać z cukrem.

Krok 3

Ciasto podzielić na 24 bułeczki. Nadziewać serkiem. Pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.

Krok 4

Zrobić polewę. Utrzeć najlepiej mikserem kawę z gorącą wodą. Dodać cukier, mąkę , jajko, masło. Polać bułeczki.

Krok 5

Piec w temperaturze 180 C przez 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej