Koreańskie bułeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreańskie bułeczki

Autor: Wioletta Gadzina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

14 gramów

120 gramów

1 szczypta

280 mililitrów

320 gramów

80 gramów

400 gramów

8 łyżek

6 łyżek

3 łyżki

8 łyżek

6 łyżek

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, połączyć z cukrem, solą, drożdżami. Podgrzać mleko z wodą. Po trochu dodawać do mąki, Ugniatać. Dodać masło. Długo wyrabiać. Odstawić do wyrośnięcia na ok godzinę pod przykryciem.

Krok 2

Serek wymieszać z cukrem.

Krok 3

Ciasto podzielić na 24 bułeczki. Nadziewać serkiem. Pozostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.

Krok 4

Zrobić polewę. Utrzeć najlepiej mikserem kawę z gorącą wodą. Dodać cukier, mąkę , jajko, masło. Polać bułeczki.

Krok 5

Piec w temperaturze 180 C przez 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreańskie bułeczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sola w pomarańczach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej