Karmel do cynamonek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karmel do cynamonek

Autor: 247c028e3c0c156eaac68baa4b79f8 0d58c94ec918e6f366e6db99c19053

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

0.5 szklanki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

wszystkie składniki umieszczamy w rondelku. Podgrzewamy mieszając aż wszystko się rozpuści. Zagotowujemy i podgrzewamy około 4-5 minut, aż sos lekko zgęstnieje. Glazurę wylewamy do formy do pieczenia wysmarowanej masłem. Na glazurę wsypujemy równomiernie orzechy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

Krok 2

Na przestudzonym karmelu układamy pokrojone kawałki ciasta w odstępach około 1cm. Formę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Wyrośnięte bułeczki pieczemy około 40 minut w 180 stopniach, jeśli zaczną się zbyt mocno rumienić przykrywamy formę folią aluminiową.

Krok 3

Po upieczeniu formę z bułeczkami odstawiamy na 15 minut do przestudzenia, następnie formę odwracamy do góry nogami i bułeczki przekładamy na talerz lub deskę. Najlepiej smakują na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karmel do cynamonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karmel do cynamonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karmel do cynamonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karmel do cynamonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karmel do cynamonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karmel do cynamonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karmel do cynamonek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karmel do cynamonek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej