
Składniki
300 gramów
100 gramów
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. 4 papryki umyj i odetnij z każdej z nich wierzch grubości ok 1 cm. Ostatnią paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 4
Natkę posiekaj drobno. Ser żółty zetrzyj na tarce i wymieszaj z natką – posyp wierzch nafaszerowanych papryk. Faszerowane papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj w temp 180 °C przez ok. 45 minut. Udekoruj listkami bazylii.

Krok 3
Do mięsa dołóż posiekaną paprykę, kuskus oraz pokruszoną fetę – wymieszaj. Następnie farsz nałóż do każdej z papryk.

Krok 2
Mięso przesmaż z pokrojoną w kostkę cebulą na oliwie. Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj ze szklanką zimnej wody i wlej do mięsa – duś na wolnym ogniu ok. 10 minut.


Dobra rada:
Papryka faszerowana smakuje również z soczewicą w zastępstwie mięsa. Wypróbuj także taką wersję farszu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Papryka faszerowana mięsem
Faszerowana papryka to świetny pomysł na kuszący oko obiad dla całej rodziny. Mięso w nadzieniu jest wyjątkowo wilgotne, a to dzięki temu, że przez cały czas pieczenia przenikają do niego soki z papryki. Za sprawą ryżu lub kaszy, papryka nadziewana nie wymaga żadnych innych dodatków. Przygotuj przepis na papryki faszerowane mięsem mielonym, by przekonać się, że efektowny posiłek nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych.
Dla kogo? Chcesz sprytnie połączyć w jednym daniu warzywa, mięso, kaszę i aromatyczne przyprawy? Papryka faszerowana mięsem mielonym to strzał w dziesiątkę. W sam raz dla osób, które chcą jeść ciekawie, ale nie są przekonane do sięgania po egzotyczne produkty.
Na jaką okazję? Przed upieczeniem, umyj dokładnie papryki, odetnij ich górne części i pozbądź się gniazd nasiennych. Po wypełnieniu ich przygotowanym uprzednio farszem, przykryj papryki nadziewane mięsem „czapeczkami” z odkrojonych części i spryskaj delikatnie oliwą. Papryka faszerowana mięsem stanie się na tyle estetycznym daniem, że śmiało podasz ją podczas proszonej kolacji.
Czy wiesz, że? Najczęściej spotkać można paprykę faszerowaną ryżem lub kaszą (bardzo dobrze sprawdzi się tu na przykład kuskus) oraz mięsem mielonym. Ser feta doskonale uzupełnia smak i nadaje całości charakteru.
Dla urozmaicenia: Do naczynia żaroodpornego wlej pół szklanki wody, a następnie piecz papryki faszerowane mięsem mielonym przez czterdzieści pięć minut w temperaturze 180 st. Celsjusza. Innym sposobem jest zalanie ich bulionem i duszenie na małym ogniu przez około trzydzieści – czterdzieści minut. To niezawodny sposób na to, by papryka faszerowana mielonym nie była sucha, a mięso mielone w papryce pozostało aromatyczne. Faszerowane papryki podawać możesz z sosem pieczarkowym, czosnkowym, pomidorowym lub posypane świeżą natką pietruszki.