Papryka faszerowana mięsem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

116

1886 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1827 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3697 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. 4 papryki umyj i odetnij z każdej z nich wierzch grubości ok 1 cm. Ostatnią paprykę pokrój w drobną kostkę.

Papryka faszerowana mięsem - Krok 1

Krok 2

Mięso przesmaż z pokrojoną w kostkę cebulą na oliwie. Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese wymieszaj ze szklanką zimnej wody i wlej do mięsa – duś na wolnym ogniu ok. 10 minut.

Papryka faszerowana mięsem - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dołóż posiekaną paprykę, kuskus oraz pokruszoną fetę – wymieszaj. Następnie farsz nałóż do każdej z papryk.

Papryka faszerowana mięsem - Krok 3

Krok 4

Natkę posiekaj drobno. Ser żółty zetrzyj na tarce i wymieszaj z natką – posyp wierzch nafaszerowanych papryk. Gotowe papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj w temp 180 °C przez ok. 45 minut. Udekoruj listkami bazylii.

Papryka faszerowana mięsem - Krok 4
104

Opinie o przepisie

  • Zofia Borys

    Zofia Borys, 03.06.2017

    dobrze doprawione będą pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Blaut

    Maria Blaut, 02.06.2017

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rozalia Celejewska

    Rozalia Celejewska, 02.06.2017

    Dziękuję za przepis. robilam podobnie z ryżem. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Niechaj

    Janina Niechaj, 30.05.2017

    Dziękuję bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Kaczmarek

    Robert Kaczmarek, 26.09.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Łanek

    Jola Łanek, 19.09.2016

    Bardzo często przyrzadzamy, zwłaszcza w sezonie paprykowym :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Wełyczko

    Ryszard Wełyczko, 19.09.2016

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewka Konewka

    Ewka Konewka, 07.07.2016

    Popracujcie proszę nad czcionką przepisów- mało czytelna :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Wilkosz

    Robert Wilkosz, 22.11.2015

    Jadłem i stwierdzam, że niestety niesmaczne :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska, 21.11.2015

    Ja poprosze.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • joanna jasińska

    joanna jasińska, 09.10.2015

    bardzo dobre, tylko zamiat kaszy kuskus dodalam brazowego ryzu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paula Cybulska

    Paula Cybulska, 28.09.2015

    Dam znać ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Zuzanna Praga

    Natalia Zuzanna Praga, 28.09.2015

    Paula Cybulska Mniaam :3 to kiedy mam wpadac ? :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Błachnio

    Bartosz Błachnio, 24.09.2015

    https://www.youtube.com/watch?v=l5-lKMbTSUk

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryk Lipski

    Henryk Lipski, 20.09.2015

    tak zrobiona papryka to świetnie się przełyka ,zdrowe to dla życia, lecz w czasie konsumpcji wymaga coś mocniejszego do popicia!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dobre Miejsce

    Dobre Miejsce, 20.09.2015

    smakowicie wygląda :) , będziemy zaglądać sięgać po inspiracje, chętnie dzielimy się własnymi - zapraszamy na nasz profil

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Ga

    Ula Ga, 20.09.2015

    Jakie pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Pruska

    Lidia Pruska, 20.09.2015

    Jest smaczna,polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Mendyk

    Maria Mendyk, 20.09.2015

    pominelabym przyprawe Knora,a dodala pieprz ziolowy i inne takie tam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 20.09.2015

    Hiacyntus, daj nam znać jak wyszło :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Merecka

    Agnieszka Merecka, 20.09.2015

    Ja tez chętnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Mucha

    Pawel Mucha, 20.09.2015

    zawsze to lubiłem , tylko nikt mi tego nie chce przygotować ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halinka Klinowska

    Halinka Klinowska, 20.09.2015

    ja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romualda Grzanka

    Romualda Grzanka, 20.09.2015

    Ja poproszę.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lilla Rumbuc

    Lilla Rumbuc, 19.09.2015

    to robilam tydzien temu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Lidzbarska

    Maria Lidzbarska, 19.09.2015

    smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Szozda

    Maria Szozda, 19.09.2015

    ....o, jak dawno tego nie jadłam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Kulicki

    Robert Kulicki, 19.09.2015

    poprosze o przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesia Baron

    Wiesia Baron, 19.09.2015

    ja bardzo chętnie,ale mam alergię na paprykę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Florczak

    Elżbieta Florczak, 19.09.2015

    Po upieczeniu zielone nie jest takie zielone

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryka faszerowana mięsemPapryka faszerowana mięsem

Faszerowana papryka to świetny pomysł na treściwy i kuszący oko obiad dla całej rodziny. Najczęściej spotkać można paprykę faszerowaną ryżem lub kaszą (bardzo dobrze sprawdzi się tu na przykład kuskus) oraz mięsem mielonym. Mięso w nadzieniu jest wyjątkowo wilgotne, a to dzięki temu, że przez cały czas pieczenia przenikają do niego soki z papryki. Za sprawą ryżu lub kaszy, danie nie wymaga żadnych innych dodatków. Przed upieczeniem, umyj dokładnie papryki, odetnij ich górne części i pozbądź się gniazd nasiennych. Po wypełnieniu ich przygotowanym uprzednio farszem, przykryj je „czapeczkami” z odkrojonych części i spryskaj delikatnie oliwą. Do naczynia żaroodpornego wlej pół szklanki wody a następnie piecz przez czterdzieści pięć minut w temperaturze 180 st. Celsjusza. Innym sposobem jest zalanie ich bulionem i duszenie na małym ogniu przez około trzydzieści – czterdzieści minut. Faszerowane papryki podawać możesz z sosem pieczarkowym, czosnkowym, pomidorowym lub posypane świeżą natką pietruszki.