Cebula nadziewana pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebula nadziewana pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

465 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

237 osób wydrukowało

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

1 łyżka

25 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Dopraw farsz przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej