PRZEPISY.PL
Cebula nadziewana pieczarkami - autor: przepisy.pl

Cebula nadziewana pieczarkami

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
280
osób dodało do Mniamlisty
280
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • jajko1 szt
  • mleko200 ml
  • zielona pietruszka0.5 pęczka
Cebula nadziewana pieczarkami – krok 1

Krok 1

Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.
Cebula nadziewana pieczarkami – krok 2

Krok 2

Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę.
Cebula nadziewana pieczarkami – krok 3

Krok 3

Dopraw farsz przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.
Cebula nadziewana pieczarkami – krok 4

Krok 4

Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem.
Cebula nadziewana pieczarkami – krok 5

Krok 5

Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

98
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
481
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe
89
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
160
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie