Faszerowana cebula wegetariańska - nadziewana | Przepisy.pl pixel

Cebula nadziewana pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

489 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

253 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

1 łyżka

25 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Dopraw farsz przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cebula nadziewana pieczarkamiCebula nadziewana pieczarkami

Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.