Cebula nadziewana pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebula nadziewana pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

467 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

243 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

292 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

1 łyżka

25 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Dopraw farsz przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej