Cebula nadziewana pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

460 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

235 osób wydrukowało

Pobierz pdf

272 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 szklanki

25 dekagramów

5 dekagramów

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku. Jak zmięknie, odciśnij i rozkrusz.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki dokładnie umyj i drobno posiekaj. Połącz z bułką, dodaj jajko i posiekaną pietruszkę.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Dopraw farsz przyprawą Knorr i dokładnie wymieszaj.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Przygotuj cebule. Obierz je z łupinek i dokładnie umyj. Wydrąż każdą tak, aby powstało wgłębienie, które wypełnisz nadzieniem.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 4

Krok 5

Nadziane cebule ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej rosołem i piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut.

Cebula nadziewana pieczarkami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebula nadziewana pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej