
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kosteczkę i podsmaż w garnku, dodaj przekrojone na cztery części szalotki, podsmaż chwilę, aż cebulka się zeszkli, przełóż ją na bok.

Krok 2
W tym samym garnku podsmaż mięso pokrojone w 2 centymetrową kostkę, dodaj czosnek, fasolę i pomidory pelatti, całość duś pod przykryciem około 10 minut, aż mięso będzie miękkie.

Krok 3
Po tym czasie dodaj rozmieszany w 200 mililitrach wody Sos do pieczeni ciemny Knorr, całość zagotuj, dodaj tymianek rozmaryn i na powrót dodaj podsmażony boczek z cebulą.

Krok 4
Duś wszystko razem kolejne 10 minut. Gulasz podawaj z kaszą lub ziemniakami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



































Cassoulet z wieprzowiny

