Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kosteczkę i podsmaż w garnku, dodaj przekrojone na cztery części szalotki, podsmaż chwilę, aż cebulka się zeszkli, przełóż ją na bok.
Krok 2
W tym samym garnku podsmaż mięso pokrojone w 2 centymetrową kostkę, dodaj czosnek, fasolę i pomidory pelatti, całość duś pod przykryciem około 10 minut, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
Po tym czasie dodaj rozmieszany w 200 mililitrach wody Sos do pieczeni ciemny Knorr, całość zagotuj, dodaj tymianek rozmaryn i na powrót dodaj podsmażony boczek z cebulą.
Krok 4
Duś wszystko razem kolejne 10 minut. Gulasz podawaj z kaszą lub ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej