Tortilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla

Autor: margo28

ratingratingratingratingrating

4

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkować kilka liści kapusty pekińskiej, pomidory pokroić w dużą kostkę, a ogórek w pół-plastry. Następnie cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski i dorzucamy czerwonej fasoli. całość mieszamy i doprawiamy pieprzem.

Krok 2

Sos czosnkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pierś kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do kebaba i podsmażamy na oleju aż będzie średnio chrupiąca.

Krok 3

Placki tortilli podgrzewamy wg przepisu na opakowaniu, następnie na plackach kładziemy kolejno: sałatkę, na to trochę mięsa i polewamy sosem. całość zwijamy w kopertę. można zawinąć w folię aluminiową by placek się nie otwierał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - TortillaTortilla

Masz ochotę przygotować smaczną tortillę? Pomocą będzie ten prosty przepis. Dzięki proponowanej w nim mieszance składników, w łatwy sposób przyrządzisz danie, które sprawdzi się na lunch w pracy, obiad albo wczesną kolację. Warzywa wystarczy odpowiednio pokroić, a mięso podsmażyć – smaku nada mu odpowiednio skomponowana mieszanka przypraw. Całość świetnie będzie komponowała się z sosem czosnkowym. To danie, które nie zabierze Ci dużo czasu – gotowy farsz wystarczy zwinąć w specjalne placki. Aby uniknąć przeciekania sosu, można dodatkowo owinąć (uformowane w koperty) tortille folią aluminiową, bądź papierem pergaminowym z nieprzemakalną warstwą. Zapobiegnie to także wysypywaniu się składników. Gotowe danie jest bardzo poręczne, możesz je zatem zabrać ze sobą w wiele miejsc. Koniecznie sprawdź nasz przepis.