Tortilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla

Autor: margo28

ratingratingratingratingrating

2

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkować kilka liści kapusty pekińskiej, pomidory pokroić w dużą kostkę, a ogórek w pół-plastry. Następnie cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski i dorzucamy czerwonej fasoli. całość mieszamy i doprawiamy pieprzem.

Krok 2

Sos czosnkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pierś kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do kebaba i podsmażamy na oleju aż będzie średnio chrupiąca.

Krok 3

Placki tortilli podgrzewamy wg przepisu na opakowaniu, następnie na plackach kładziemy kolejno: sałatkę, na to trochę mięsa i polewamy sosem. całość zwijamy w kopertę. można zawinąć w folię aluminiową by placek się nie otwierał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - TortillaTortilla

Masz ochotę przygotować smaczną tortillę? Pomocą będzie ten prosty przepis. Dzięki proponowanej w nim mieszance składników, w łatwy sposób przyrządzisz danie, które sprawdzi się na lunch w pracy, obiad albo wczesną kolację. Warzywa wystarczy odpowiednio pokroić, a mięso podsmażyć – smaku nada mu odpowiednio skomponowana mieszanka przypraw. Całość świetnie będzie komponowała się z sosem czosnkowym. To danie, które nie zabierze Ci dużo czasu – gotowy farsz wystarczy zwinąć w specjalne placki. Aby uniknąć przeciekania sosu, można dodatkowo owinąć (uformowane w koperty) tortille folią aluminiową, bądź papierem pergaminowym z nieprzemakalną warstwą. Zapobiegnie to także wysypywaniu się składników. Gotowe danie jest bardzo poręczne, możesz je zatem zabrać ze sobą w wiele miejsc. Koniecznie sprawdź nasz przepis.