Tortilla przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tortilla

Autor: margo28

ratingratingratingratingrating

2

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poszatkować kilka liści kapusty pekińskiej, pomidory pokroić w dużą kostkę, a ogórek w pół-plastry. Następnie cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski i dorzucamy czerwonej fasoli. całość mieszamy i doprawiamy pieprzem.

Krok 2

Sos czosnkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pierś kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do kebaba i podsmażamy na oleju aż będzie średnio chrupiąca.

Krok 3

Placki tortilli podgrzewamy wg przepisu na opakowaniu, następnie na plackach kładziemy kolejno: sałatkę, na to trochę mięsa i polewamy sosem. całość zwijamy w kopertę. można zawinąć w folię aluminiową by placek się nie otwierał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - TortillaTortilla

Masz ochotę przygotować smaczną tortillę? Pomocą będzie ten prosty przepis. Dzięki proponowanej w nim mieszance składników, w łatwy sposób przyrządzisz danie, które sprawdzi się na lunch w pracy, obiad albo wczesną kolację. Warzywa wystarczy odpowiednio pokroić, a mięso podsmażyć – smaku nada mu odpowiednio skomponowana mieszanka przypraw. Całość świetnie będzie komponowała się z sosem czosnkowym. To danie, które nie zabierze Ci dużo czasu – gotowy farsz wystarczy zwinąć w specjalne placki. Aby uniknąć przeciekania sosu, można dodatkowo owinąć (uformowane w koperty) tortille folią aluminiową, bądź papierem pergaminowym z nieprzemakalną warstwą. Zapobiegnie to także wysypywaniu się składników. Gotowe danie jest bardzo poręczne, możesz je zatem zabrać ze sobą w wiele miejsc. Koniecznie sprawdź nasz przepis.