
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkować kilka liści kapusty pekińskiej, pomidory pokroić w dużą kostkę, a ogórek w pół-plastry. Następnie cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski i dorzucamy czerwonej fasoli. całość mieszamy i doprawiamy pieprzem.
Krok 2
Sos czosnkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pierś kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do kebaba i podsmażamy na oleju aż będzie średnio chrupiąca.
Krok 3
Placki tortilli podgrzewamy wg przepisu na opakowaniu, następnie na plackach kładziemy kolejno: sałatkę, na to trochę mięsa i polewamy sosem. całość zwijamy w kopertę. można zawinąć w folię aluminiową by placek się nie otwierał.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tortilla
Masz ochotę przygotować smaczną tortillę? Pomocą będzie ten prosty przepis. Dzięki proponowanej w nim mieszance składników, w łatwy sposób przyrządzisz danie, które sprawdzi się na lunch w pracy, obiad albo wczesną kolację. Warzywa wystarczy odpowiednio pokroić, a mięso podsmażyć – smaku nada mu odpowiednio skomponowana mieszanka przypraw. Całość świetnie będzie komponowała się z sosem czosnkowym. To danie, które nie zabierze Ci dużo czasu – gotowy farsz wystarczy zwinąć w specjalne placki. Aby uniknąć przeciekania sosu, można dodatkowo owinąć (uformowane w koperty) tortille folią aluminiową, bądź papierem pergaminowym z nieprzemakalną warstwą. Zapobiegnie to także wysypywaniu się składników. Gotowe danie jest bardzo poręczne, możesz je zatem zabrać ze sobą w wiele miejsc. Koniecznie sprawdź nasz przepis.