Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
186 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

0.5 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, a następnie pokrój – pomidory w ósemki, ogórki w półplastry, a cebulę w piórka.

Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj w miseczce z 2 łyżkami wody oraz oliwą.

Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - Krok 2

Krok 3

Pokrojone warzywa polej przygotowanym sosem paprykowym i delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki. Wierzch sałatki oprósz szczyptą czarnego pieprzu.

Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Igras-Zielińska

    Krystyna Igras-Zielińska , 28.06.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiemOgrodowa sałatka z paprykowym dresingiem

Warzywa umyj, a następnie pokrój – pomidory w ósemki, ogórki w półplastry, a cebulę w piórka.