Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
187 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

0.5 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, a następnie pokrój – pomidory w ósemki, ogórki w półplastry, a cebulę w piórka.

Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj w miseczce z 2 łyżkami wody oraz oliwą.

Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - Krok 2

Krok 3

Pokrojone warzywa polej przygotowanym sosem paprykowym i delikatnie wymieszaj. Sałatkę przełóż do salaterki. Wierzch sałatki oprósz szczyptą czarnego pieprzu.

Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Igras-Zielińska

    Krystyna Igras-Zielińska , 28.06.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tęczowa sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogrodowa sałatka z paprykowym dresingiemOgrodowa sałatka z paprykowym dresingiem

Warzywa umyj, a następnie pokrój – pomidory w ósemki, ogórki w półplastry, a cebulę w piórka.