Sałatka z camembertem i gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z camembertem i gruszką

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

20

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 garść

1 opakowanie

1 sztuka

1 garść

1 opakowanie

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę umyj i umieść w misce, camembert pokrój na trójkąty, gruszkę obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski, ułóż na rukoli pokrojone składniki, posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

Krok 2

Sos sałatkowy musztardowo-miodowy Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do niego musztardę francuską, wymieszaj dokładnie. Polej przygotowanym sosem sałatkę tuż przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej