Sałatka z camembertem i gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z camembertem i gruszką

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

12

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 garść

1 opakowanie

1 sztuka

1 garść

1 opakowanie

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę umyj i umieść w misce, camembert pokrój na trójkąty, gruszkę obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski, ułóż na rukoli pokrojone składniki, posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

Krok 2

Sos sałatkowy musztardowo-miodowy Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do niego musztardę francuską, wymieszaj dokładnie. Polej przygotowanym sosem sałatkę tuż przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej