
Składniki
4 garść
1 opakowanie
1 sztuka
1 garść
1 opakowanie
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę umyj i umieść w misce, camembert pokrój na trójkąty, gruszkę obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski, ułóż na rukoli pokrojone składniki, posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
Krok 2
Sos sałatkowy musztardowo-miodowy Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do niego musztardę francuską, wymieszaj dokładnie. Polej przygotowanym sosem sałatkę tuż przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































