Sałatka z camembertem i gruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z camembertem i gruszką

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

16

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 garść

1 opakowanie

1 sztuka

1 garść

1 opakowanie

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę umyj i umieść w misce, camembert pokrój na trójkąty, gruszkę obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski, ułóż na rukoli pokrojone składniki, posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

Krok 2

Sos sałatkowy musztardowo-miodowy Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do niego musztardę francuską, wymieszaj dokładnie. Polej przygotowanym sosem sałatkę tuż przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z camembertem i gruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej