
Składniki
4 garść
1 opakowanie
1 sztuka
1 garść
1 opakowanie
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę umyj i umieść w misce, camembert pokrój na trójkąty, gruszkę obierz ze skórki, wykrój gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski, ułóż na rukoli pokrojone składniki, posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
Krok 2
Sos sałatkowy musztardowo-miodowy Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do niego musztardę francuską, wymieszaj dokładnie. Polej przygotowanym sosem sałatkę tuż przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej