Ryż ze szparagami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż ze szparagami i groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i wsyp ryż. Gotuj, co jakiś czas mieszając, aż ryż stanie się miekki- uważaj by nie rozgotować. Odcedź i odstaw.

Krok 2

W czasie gotowania ryżu ze szparagów odłam zdrewaniałe końcówki. Pozostałą część pokrój w mniejsze kawałki. Zblanszuj wraz z groszkiem kilka minut we wrzątku. Odcedź.

Krok 3

Pomidory umyj i pokrój w kostkę.

Krok 4

Sos Włoski wymieszaj z łyżką oliwy i wody. Dodaj do ryżu. Dopraw pieprzem i czosnkiem. Dodaj warzywa. Podawaj na ciepło lub w formie sałatki na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej