Ryż ze szparagami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż ze szparagami i groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i wsyp ryż. Gotuj, co jakiś czas mieszając, aż ryż stanie się miekki- uważaj by nie rozgotować. Odcedź i odstaw.

Krok 2

W czasie gotowania ryżu ze szparagów odłam zdrewaniałe końcówki. Pozostałą część pokrój w mniejsze kawałki. Zblanszuj wraz z groszkiem kilka minut we wrzątku. Odcedź.

Krok 3

Pomidory umyj i pokrój w kostkę.

Krok 4

Sos Włoski wymieszaj z łyżką oliwy i wody. Dodaj do ryżu. Dopraw pieprzem i czosnkiem. Dodaj warzywa. Podawaj na ciepło lub w formie sałatki na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej