Ryż ze szparagami i groszkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i wsyp ryż. Gotuj, co jakiś czas mieszając, aż ryż stanie się miekki- uważaj by nie rozgotować. Odcedź i odstaw.

Krok 2

W czasie gotowania ryżu ze szparagów odłam zdrewaniałe końcówki. Pozostałą część pokrój w mniejsze kawałki. Zblanszuj wraz z groszkiem kilka minut we wrzątku. Odcedź.

Krok 3

Pomidory umyj i pokrój w kostkę.

Krok 4

Sos Włoski wymieszaj z łyżką oliwy i wody. Dodaj do ryżu. Dopraw pieprzem i czosnkiem. Dodaj warzywa. Podawaj na ciepło lub w formie sałatki na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż ze szparagami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pilav
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej