Kurczak w sosie jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie jogurtowym

po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
321 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

2 szklanki

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi oczyść, opłucz i pokrój w grubą kostkę. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie nastaw do gotowania ryż.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj, a następnie przesmaż na patelni. Dodaj przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Smaż chwilę.

Krok 3

Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z przyprawami.

Krok 4

Do gotującego się sosu włóż mięso, wymieszaj, a na koniec dodaj jogurt. Dopraw do smaku.

Krok 5

Ryż podgrzej, nałóż do miseczek, a na jego wierzch wyłóż kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej