Kurczak w sosie jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie jogurtowym

po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
321 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

339 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

2 szklanki

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi oczyść, opłucz i pokrój w grubą kostkę. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie nastaw do gotowania ryż.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj, a następnie przesmaż na patelni. Dodaj przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Smaż chwilę.

Krok 3

Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z przyprawami.

Krok 4

Do gotującego się sosu włóż mięso, wymieszaj, a na koniec dodaj jogurt. Dopraw do smaku.

Krok 5

Ryż podgrzej, nałóż do miseczek, a na jego wierzch wyłóż kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej