
Składniki
200 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
2 szklanki
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi oczyść, opłucz i pokrój w grubą kostkę. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie nastaw do gotowania ryż.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek posiekaj, a następnie przesmaż na patelni. Dodaj przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Smaż chwilę.
Krok 3
Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z przyprawami.
Krok 4
Do gotującego się sosu włóż mięso, wymieszaj, a na koniec dodaj jogurt. Dopraw do smaku.
Krok 5
Ryż podgrzej, nałóż do miseczek, a na jego wierzch wyłóż kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej