
Składniki
200 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
2 szklanki
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi oczyść, opłucz i pokrój w grubą kostkę. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie nastaw do gotowania ryż.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek posiekaj, a następnie przesmaż na patelni. Dodaj przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Smaż chwilę.
Krok 3
Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z przyprawami.
Krok 4
Do gotującego się sosu włóż mięso, wymieszaj, a na koniec dodaj jogurt. Dopraw do smaku.
Krok 5
Ryż podgrzej, nałóż do miseczek, a na jego wierzch wyłóż kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej