Kurczak w sosie jogurtowym

po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

268 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

223 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

2 szklanki

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

0.5 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi oczyść, opłucz i pokrój w grubą kostkę. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie nastaw do gotowania ryż.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj, a następnie przesmaż na patelni. Dodaj przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Smaż chwilę.

Krok 3

Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z przyprawami.

Krok 4

Do gotującego się sosu włóż mięso, wymieszaj, a na koniec dodaj jogurt. Dopraw do smaku.

Krok 5

Ryż podgrzej, nałóż do miseczek, a na jego wierzch wyłóż kurczaka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej