
Składniki
200 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
2 szklanki
1 sztuka
200 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi oczyść, opłucz i pokrój w grubą kostkę. Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie nastaw do gotowania ryż.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek posiekaj, a następnie przesmaż na patelni. Dodaj przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Smaż chwilę.
Krok 3
Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z przyprawami.
Krok 4
Do gotującego się sosu włóż mięso, wymieszaj, a na koniec dodaj jogurt. Dopraw do smaku.
Krok 5
Ryż podgrzej, nałóż do miseczek, a na jego wierzch wyłóż kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej