
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. Piersi z kurczaka umyj, umieść w torebce do smażenia, odstaw na 10 minut, po czym połóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas. Zdejmij, wyjmij z torebki. Pokrój na kawałki.
Krok 2
Marchewkę pokrój na kawałki, cebule w drobna kostkę, paprykę także. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź i odstaw. Kostkę rosołową zalej 200 ml gorącej wody.
Krok 3
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wymieszaj dodaj cebule, podsmaż chwile, dodaj kumin i curry, wymieszaj. Dodaj marchewkę i paprykę, podlej bulionem podduś przez 10 minut. Następnie daj pokrojone w kostkę piersi, duś następnie 5 minut. Na koniec wymieszaj z makaronem. Przypraw do smaku sola i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej