Kurczak curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak curry

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. Piersi z kurczaka umyj, umieść w torebce do smażenia, odstaw na 10 minut, po czym połóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas. Zdejmij, wyjmij z torebki. Pokrój na kawałki.

Krok 2

Marchewkę pokrój na kawałki, cebule w drobna kostkę, paprykę także. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź i odstaw. Kostkę rosołową zalej 200 ml gorącej wody.

Krok 3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wymieszaj dodaj cebule, podsmaż chwile, dodaj kumin i curry, wymieszaj. Dodaj marchewkę i paprykę, podlej bulionem podduś przez 10 minut. Następnie daj pokrojone w kostkę piersi, duś następnie 5 minut. Na koniec wymieszaj z makaronem. Przypraw do smaku sola i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej