
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. Piersi z kurczaka umyj, umieść w torebce do smażenia, odstaw na 10 minut, po czym połóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas. Zdejmij, wyjmij z torebki. Pokrój na kawałki.
Krok 2
Marchewkę pokrój na kawałki, cebule w drobna kostkę, paprykę także. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź i odstaw. Kostkę rosołową zalej 200 ml gorącej wody.
Krok 3
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wymieszaj dodaj cebule, podsmaż chwile, dodaj kumin i curry, wymieszaj. Dodaj marchewkę i paprykę, podlej bulionem podduś przez 10 minut. Następnie daj pokrojone w kostkę piersi, duś następnie 5 minut. Na koniec wymieszaj z makaronem. Przypraw do smaku sola i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej