Kurczak curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak curry

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z 3 łyżkami oliwy i 1 łyżką wody. Piersi z kurczaka umyj, umieść w torebce do smażenia, odstaw na 10 minut, po czym połóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas. Zdejmij, wyjmij z torebki. Pokrój na kawałki.

Krok 2

Marchewkę pokrój na kawałki, cebule w drobna kostkę, paprykę także. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź i odstaw. Kostkę rosołową zalej 200 ml gorącej wody.

Krok 3

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wymieszaj dodaj cebule, podsmaż chwile, dodaj kumin i curry, wymieszaj. Dodaj marchewkę i paprykę, podlej bulionem podduś przez 10 minut. Następnie daj pokrojone w kostkę piersi, duś następnie 5 minut. Na koniec wymieszaj z makaronem. Przypraw do smaku sola i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej