Kurczak curry z mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak curry z mlekiem kokosowym

Autor: tomi14

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

250 mililitrów

2 łyżki

250 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

podsmarz kurczaka z papryka i marchewkami

Krok 2

dolej bulion

Krok 3

dolej mleko kokosowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Flaki po zamojsku
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej