
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, rozetrzyj z imbirem, połową łyżeczki pieprzu, kolendrą, sosem rybnym i whisky.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niewielką kostkę, obtocz w roztartych przyprawach, przykryj i wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 3
Liście bananowca pokrój na paski szerokości 3 cm, na środku nich ułóż kawałki kurczaka i zawiń w paczuszki. Zepnij wykałaczką.
Krok 4
Gotowe paczuszki smaż na 3 cm warstwie rozgrzanego oleju około 15 minut, od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej