Kurczak w liściach bananowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w liściach bananowca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, rozetrzyj z imbirem, połową łyżeczki pieprzu, kolendrą, sosem rybnym i whisky.

Krok 2

Kurczaka pokrój w niewielką kostkę, obtocz w roztartych przyprawach, przykryj i wstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 3

Liście bananowca pokrój na paski szerokości 3 cm, na środku nich ułóż kawałki kurczaka i zawiń w paczuszki. Zepnij wykałaczką.

Krok 4

Gotowe paczuszki smaż na 3 cm warstwie rozgrzanego oleju około 15 minut, od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej