Kurczak w liściach bananowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w liściach bananowca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, rozetrzyj z imbirem, połową łyżeczki pieprzu, kolendrą, sosem rybnym i whisky.

Krok 2

Kurczaka pokrój w niewielką kostkę, obtocz w roztartych przyprawach, przykryj i wstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 3

Liście bananowca pokrój na paski szerokości 3 cm, na środku nich ułóż kawałki kurczaka i zawiń w paczuszki. Zepnij wykałaczką.

Krok 4

Gotowe paczuszki smaż na 3 cm warstwie rozgrzanego oleju około 15 minut, od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej