
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, rozetrzyj z imbirem, połową łyżeczki pieprzu, kolendrą, sosem rybnym i whisky.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niewielką kostkę, obtocz w roztartych przyprawach, przykryj i wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 3
Liście bananowca pokrój na paski szerokości 3 cm, na środku nich ułóż kawałki kurczaka i zawiń w paczuszki. Zepnij wykałaczką.
Krok 4
Gotowe paczuszki smaż na 3 cm warstwie rozgrzanego oleju około 15 minut, od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej