Kurczak w liściach bananowca przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak w liściach bananowca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, rozetrzyj z imbirem, połową łyżeczki pieprzu, kolendrą, sosem rybnym i whisky.

Krok 2

Kurczaka pokrój w niewielką kostkę, obtocz w roztartych przyprawach, przykryj i wstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 3

Liście bananowca pokrój na paski szerokości 3 cm, na środku nich ułóż kawałki kurczaka i zawiń w paczuszki. Zepnij wykałaczką.

Krok 4

Gotowe paczuszki smaż na 3 cm warstwie rozgrzanego oleju około 15 minut, od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej