
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, rozetrzyj z imbirem, połową łyżeczki pieprzu, kolendrą, sosem rybnym i whisky.
Krok 2
Kurczaka pokrój w niewielką kostkę, obtocz w roztartych przyprawach, przykryj i wstaw na 60 minut do lodówki.
Krok 3
Liście bananowca pokrój na paski szerokości 3 cm, na środku nich ułóż kawałki kurczaka i zawiń w paczuszki. Zepnij wykałaczką.
Krok 4
Gotowe paczuszki smaż na 3 cm warstwie rozgrzanego oleju około 15 minut, od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























