Kurczak w liściach bananowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w liściach bananowca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, rozetrzyj z imbirem, połową łyżeczki pieprzu, kolendrą, sosem rybnym i whisky.

Krok 2

Kurczaka pokrój w niewielką kostkę, obtocz w roztartych przyprawach, przykryj i wstaw na 60 minut do lodówki.

Krok 3

Liście bananowca pokrój na paski szerokości 3 cm, na środku nich ułóż kawałki kurczaka i zawiń w paczuszki. Zepnij wykałaczką.

Krok 4

Gotowe paczuszki smaż na 3 cm warstwie rozgrzanego oleju około 15 minut, od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w liściach bananowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej