Kurczak maharadży przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak maharadży

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżeczka

25 dekagramów

2 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu. Odcedź.

Krok 2

Piersi kurczaka pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, dymkę pokrój na plasterki.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka i podsmaż. Dodaj czosnek i imbir. Znowu podsmaż i dodaj chili, curry, cynamon i sól.

Krok 4

Wlej 200 ml wody, dodaj Rosół z kury Knorr i zagotuj.

Krok 5

Mleko połącz z jogurtem, dodaj trochę sosu z kurczaka i całość wlej do potrawki. Duś przez 45 minut.

Krok 6

Ryż i mięso przełóż do żaroodpornego naczynia i zapiekaj przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Krok 7

Na patelni rozpuść masło, podsmaż orzechy i rodzynki. Dodaj plasterki dymki, duś przez 2 minuty, a następnie posyp nimi przygotowaną potrawę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak maharadży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak maharadży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak maharadży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak maharadży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak maharadży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak maharadży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak maharadży - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak maharadży - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej