Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet oczyścić, rozkroić w poprzek na połowy, nasmarować solą, pieprzem, ziołami, ułożyć obok siebie w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować na wierzchu gotowym pesto paprykowym z ricottą (można zastąpić innym smakiem pesto) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut pod przykryciem.
Krok 2
Po upływie czasu posypać kurczaka serem oraz przyprawą Knorr włoską grubo mieloną, wstawić bez przykrycia do piekarnika i piec jeszcze 15 minut. Danie podawać z ugotowanymi gnocchi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej