Kurczak zapiekany z pesto paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak zapiekany z pesto paprykowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet oczyścić, rozkroić w poprzek na połowy, nasmarować solą, pieprzem, ziołami, ułożyć obok siebie w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować na wierzchu gotowym pesto paprykowym z ricottą (można zastąpić innym smakiem pesto) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut pod przykryciem.

Krok 2

Po upływie czasu posypać kurczaka serem oraz przyprawą Knorr włoską grubo mieloną, wstawić bez przykrycia do piekarnika i piec jeszcze 15 minut. Danie podawać z ugotowanymi gnocchi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej