Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet oczyścić, rozkroić w poprzek na połowy, nasmarować solą, pieprzem, ziołami, ułożyć obok siebie w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować na wierzchu gotowym pesto paprykowym z ricottą (można zastąpić innym smakiem pesto) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut pod przykryciem.
Krok 2
Po upływie czasu posypać kurczaka serem oraz przyprawą Knorr włoską grubo mieloną, wstawić bez przykrycia do piekarnika i piec jeszcze 15 minut. Danie podawać z ugotowanymi gnocchi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej