Kurczak zapiekany z pesto paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak zapiekany z pesto paprykowym

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet oczyścić, rozkroić w poprzek na połowy, nasmarować solą, pieprzem, ziołami, ułożyć obok siebie w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować na wierzchu gotowym pesto paprykowym z ricottą (można zastąpić innym smakiem pesto) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut pod przykryciem.

Krok 2

Po upływie czasu posypać kurczaka serem oraz przyprawą Knorr włoską grubo mieloną, wstawić bez przykrycia do piekarnika i piec jeszcze 15 minut. Danie podawać z ugotowanymi gnocchi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak zapiekany z pesto paprykowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej