Cannelloni carbonara - z mięsem mielonym: przepis | Przepisy.pl pixel

Cannelloni z mięsem i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
536 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

300 gramów

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć cannelloni do wrzącej, osolonej wody i wyjmij po 3 minutach.

Krok 2

Ugotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr według podstawowego przepisu, ale bez dodatku szynki.

Krok 3

Podsmaż mięso mielone na małej ilości tłuszczu. Dodaj suszony tymianek i dopraw solą oraz pieprzem.

Krok 4

Dodaj śmietanę i zasmażkę Knorr. Wymieszaj całość i duś około 10 minut. Pod koniec dodaj kapary. Następnie odstaw do ostudzenia.

Krok 5

Nadziej makaronowe rurki przestudzoną mięsną masą i ułóż je w naczyniu do zapiekania.

Krok 6

Zalej cannelloni przygotowanym Fixem Knorr. Wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Krok 7

Pod koniec zapiekania posyp potrawę tartym żółtym serem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cannelloni Bolognese
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni z mięsem i kaparamiCannelloni z mięsem i kaparami

Zastanawiasz się, co podać na niedzielny obiad? Cannelloni to uniwersalna i apetyczna propozycja. Przyrządzisz tę potrawę na wiele sposobów: z warzywami lub mięsem. Jeśli wolisz mięsny farsz, spróbuj wersji z tego przepisu, którą serwuje się z dodatkiem kaparów. Od czego zacząć przygotowania? Najpierw zagotuj wodę i włóż do niej makaron – na krótko, by pozostał lekko twardy. Kiedy będzie stygł, przygotuj sos do spaghetti carbonara, wykorzystując gotową mieszankę przypraw. Zmielone wcześniej mięso, najlepiej wołowo-wieprzowe, podsmaż z dodatkiem tymianku i pieprzu. Dodaj do niego śmietanę i gotową zasmażkę. Całość duś przez kilka minut, po czym dołącz kapary. Po ostudzeniu nafaszeruj przygotowanym nadzieniem makaronowe rurki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym, a następnie zalej gotowym sosem i wstaw do piekarnika. Kilka minut przed zakończeniem pieczenia posyp cannelloni drobno startym żółtym serem. Danie podawaj przyozdobione kaparami, z dodatkiem ulubionej sałatki, np. z rukoli. Przygotuj cannelloni z mięsem i kaparami według naszego przepisu i sprawdź, jak wspaniale smakuje!