
Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
300 gramów
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wrzuć cannelloni do wrzącej, osolonej wody i wyjmij po 3 minutach.
Krok 2
Ugotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr według podstawowego przepisu, ale bez dodatku szynki.
Krok 3
Podsmaż mięso mielone na małej ilości tłuszczu. Dodaj suszony tymianek i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 4
Dodaj śmietanę i zasmażkę Knorr. Wymieszaj całość i duś około 10 minut. Pod koniec dodaj kapary. Następnie odstaw do ostudzenia.
Krok 5
Nadziej makaronowe rurki przestudzoną mięsną masą i ułóż je w naczyniu do zapiekania.
Krok 6
Zalej cannelloni przygotowanym Fixem Knorr. Wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Krok 7
Pod koniec zapiekania posyp potrawę tartym żółtym serem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cannelloni z mięsem i kaparami
Zastanawiasz się, co podać na niedzielny obiad? Cannelloni to uniwersalna i apetyczna propozycja. Przyrządzisz tę potrawę na wiele sposobów: z warzywami lub mięsem. Jeśli wolisz mięsny farsz, spróbuj wersji z tego przepisu, którą serwuje się z dodatkiem kaparów. Od czego zacząć przygotowania? Najpierw zagotuj wodę i włóż do niej makaron – na krótko, by pozostał lekko twardy. Kiedy będzie stygł, przygotuj sos do spaghetti carbonara, wykorzystując gotową mieszankę przypraw. Zmielone wcześniej mięso, najlepiej wołowo-wieprzowe, podsmaż z dodatkiem tymianku i pieprzu. Dodaj do niego śmietanę i gotową zasmażkę. Całość duś przez kilka minut, po czym dołącz kapary. Po ostudzeniu nafaszeruj przygotowanym nadzieniem makaronowe rurki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym, a następnie zalej gotowym sosem i wstaw do piekarnika. Kilka minut przed zakończeniem pieczenia posyp cannelloni drobno startym żółtym serem. Danie podawaj przyozdobione kaparami, z dodatkiem ulubionej sałatki, np. z rukoli. Przygotuj cannelloni z mięsem i kaparami według naszego przepisu i sprawdź, jak wspaniale smakuje!