Cannelloni z mięsem i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z mięsem i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

528 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

300 gramów

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wrzuć cannelloni do wrzącej, osolonej wody i wyjmij po 3 minutach.

Krok 2

Ugotuj Fix Spaghetti Carbonara Knorr według podstawowego przepisu, ale bez dodatku szynki.

Krok 3

Podsmaż mięso mielone na małej ilości tłuszczu. Dodaj suszony tymianek i dopraw solą oraz pieprzem.

Krok 4

Dodaj śmietanę i zasmażkę Knorr. Wymieszaj całość i duś około 10 minut. Pod koniec dodaj kapary. Następnie odstaw do ostudzenia.

Krok 5

Nadziej makaronowe rurki przestudzoną mięsną masą i ułóż je w naczyniu do zapiekania.

Krok 6

Zalej cannelloni przygotowanym Fixem Knorr. Wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Krok 7

Pod koniec zapiekania posyp potrawę tartym żółtym serem. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z mięsem i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni z mięsem i kaparamiCannelloni z mięsem i kaparami

Zastanawiasz się, co podać na niedzielny obiad? Cannelloni to uniwersalna i apetyczna propozycja. Przyrządzisz tę potrawę na wiele sposobów: z warzywami lub mięsem. Jeśli wolisz mięsny farsz, spróbuj wersji z tego przepisu, którą serwuje się z dodatkiem kaparów. Od czego zacząć przygotowania? Najpierw zagotuj wodę i włóż do niej makaron – na krótko, by pozostał lekko twardy. Kiedy będzie stygł, przygotuj sos do spaghetti carbonara, wykorzystując gotową mieszankę przypraw. Zmielone wcześniej mięso, najlepiej wołowo-wieprzowe, podsmaż z dodatkiem tymianku i pieprzu. Dodaj do niego śmietanę i gotową zasmażkę. Całość duś przez kilka minut, po czym dołącz kapary. Po ostudzeniu nafaszeruj przygotowanym nadzieniem makaronowe rurki i ułóż je w naczyniu żaroodpornym, a następnie zalej gotowym sosem i wstaw do piekarnika. Kilka minut przed zakończeniem pieczenia posyp cannelloni drobno startym żółtym serem. Danie podawaj przyozdobione kaparami, z dodatkiem ulubionej sałatki, np. z rukoli. Przygotuj cannelloni z mięsem i kaparami według naszego przepisu i sprawdź, jak wspaniale smakuje!