Cannelloni a'la anula przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

cannelloni a'la anula

Autor: anvlka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

200 gramów

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek smażę mięsko, kiedy już będzie podsmażone dodaje pomidory w puszce, dusze około 15 minut.

Krok 2

Dodaję groszek i sos do bolognese, duszę 5 minut.

Krok 3

Szykuję naczynie żaroodporne, wylewam je śmietaną, rurki napycham (starając się tylko gęste wkładać) powstałą masą i układam, posypuję serem i zalewam pozostałą resztą sosu (koniecznie w tej kolejności).

Krok 4

Wkładam do piekarnika nagrzanego do ok 180 stopni i piekę ok 45 minut. Smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • cannelloni a'la anula - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - cannelloni a'la anulacannelloni a'la anula

Cannelloni to grube rurki makaronu o średnicy około 3 centymetrów. Sprawdzą się zatem idealnie do wypełnienia ich gęstym farszem. Aby przygotować cannelloni według naszego przepisu, najpierw podsmaż mięso na rozgrzanym na patelni tłuszczu – do momentu, w którym lekko się przyrumieni. Aby miało intensywniejszy smak, dodaj na patelnię kilka drobno posiekanych ząbków czosnku. Następnie należy dusić je przez krótki czas razem z pomidorami z puszki (konserwowe z powodzeniem zastąpisz świeżymi). Pamiętaj jedynie o tym, że najlepsze efekty uzyskasz wówczas, gdy ściągniesz z pomidorów skórki. Pod sam koniec dodaj zielony groszek i sos bolognese. W międzyczasie warto przygotować naczynie żaroodporne: na jego spód należy wylać śmietanę 12%. Nieugotowany makaron faszeruj przygotowanymi wcześniej składnikami. Na wierzchu ułóż starty żółty ser i zapiekaj. Gotowe cannelloni podawaj udekorowane natką pietruszki, możesz je serwować posypane dodatkowo parmezanem. Koniecznie wypróbuj ten sprawdzony przepis, inspirowany włoską kuchnią.