
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 szklanki
4 łyżki
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
12 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Umyj i osusz pierś z kurczaka, pokrój ją w drobną kostkę, dopraw.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni, podsmaż kurczaka wraz z cebulą i czosnkiem.
Krok 3
Dodaj mrożonkę meksykańską, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 4
Dodaj szklankę przecieru pomidorowego, duś ok 10 minut.
Krok 5
Powstałym farszem napełnij cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 6
Przygotuj beszamel - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę, wlej szklankę mleka, przypraw solą, pieprzem, gotowym sosem polej makaron.
Krok 7
Całość posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej


























