
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 szklanki
4 łyżki
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
12 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Umyj i osusz pierś z kurczaka, pokrój ją w drobną kostkę, dopraw.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni, podsmaż kurczaka wraz z cebulą i czosnkiem.
Krok 3
Dodaj mrożonkę meksykańską, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 4
Dodaj szklankę przecieru pomidorowego, duś ok 10 minut.
Krok 5
Powstałym farszem napełnij cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 6
Przygotuj beszamel - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę, wlej szklankę mleka, przypraw solą, pieprzem, gotowym sosem polej makaron.
Krok 7
Całość posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej