Cannelloni z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

6

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 szklanki

4 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Umyj i osusz pierś z kurczaka, pokrój ją w drobną kostkę, dopraw.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, podsmaż kurczaka wraz z cebulą i czosnkiem.

Krok 3

Dodaj mrożonkę meksykańską, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 4

Dodaj szklankę przecieru pomidorowego, duś ok 10 minut.

Krok 5

Powstałym farszem napełnij cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 6

Przygotuj beszamel - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę, wlej szklankę mleka, przypraw solą, pieprzem, gotowym sosem polej makaron.

Krok 7

Całość posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej