Cannelloni z kurczakiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 szklanki

4 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Umyj i osusz pierś z kurczaka, pokrój ją w drobną kostkę, dopraw.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, podsmaż kurczaka wraz z cebulą i czosnkiem.

Krok 3

Dodaj mrożonkę meksykańską, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 4

Dodaj szklankę przecieru pomidorowego, duś ok 10 minut.

Krok 5

Powstałym farszem napełnij cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 6

Przygotuj beszamel - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę, wlej szklankę mleka, przypraw solą, pieprzem, gotowym sosem polej makaron.

Krok 7

Całość posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej