
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 szklanki
4 łyżki
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
12 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Umyj i osusz pierś z kurczaka, pokrój ją w drobną kostkę, dopraw.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni, podsmaż kurczaka wraz z cebulą i czosnkiem.
Krok 3
Dodaj mrożonkę meksykańską, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 4
Dodaj szklankę przecieru pomidorowego, duś ok 10 minut.
Krok 5
Powstałym farszem napełnij cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 6
Przygotuj beszamel - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę, wlej szklankę mleka, przypraw solą, pieprzem, gotowym sosem polej makaron.
Krok 7
Całość posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej