Cannelloni z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

7

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 szklanki

4 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Umyj i osusz pierś z kurczaka, pokrój ją w drobną kostkę, dopraw.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, podsmaż kurczaka wraz z cebulą i czosnkiem.

Krok 3

Dodaj mrożonkę meksykańską, dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 4

Dodaj szklankę przecieru pomidorowego, duś ok 10 minut.

Krok 5

Powstałym farszem napełnij cannelloni, ułóż je w naczyniu żaroodpornym.

Krok 6

Przygotuj beszamel - na patelni rozpuść łyżkę masła, dodaj mąkę, wlej szklankę mleka, przypraw solą, pieprzem, gotowym sosem polej makaron.

Krok 7

Całość posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej