Cannelloni pod niebieską pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni pod niebieską pierzynką

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

5 plastrów

1 sztuka

3 łyżki

100 mililitrów

8 dekagramów

1 sztuka

15 sztuk

35 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę i pierś z kurczaka mielimy, a następnie przesmażamy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 2

Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy i siekamy rozdrabniaczem lub bardzo drobno kroimy i dodajemy do przesmażonego mięsa. Lekko solimy, dodajemy szklankę wody i bulionetkę.

Krok 3

Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i po 3-4 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Gdy mięso lekko przestygnie, nadziewamy nim rurki makaronu i układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy pozostałym sosem.

Krok 5

Na makaron układamy małe plasterki żółtego sera oraz sera pleśniowego. Zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej