Cannelloni pod niebieską pierzynką

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

35 dekagramów

1 sztuka

10 sztuk

100 mililitrów

250 mililitrów

5 plastrów

8 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

15 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę i pierś z kurczaka mielimy, a następnie przesmażamy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 2

Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy i siekamy rozdrabniaczem lub bardzo drobno kroimy i dodajemy do przesmażonego mięsa. Lekko solimy, dodajemy szklankę wody i bulionetkę.

Krok 3

Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i po 3-4 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Gdy mięso lekko przestygnie, nadziewamy nim rurki makaronu i układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy pozostałym sosem.

Krok 5

Na makaron układamy małe plasterki żółtego sera oraz sera pleśniowego. Zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej