Cannelloni pod niebieską pierzynką

Autor: Bernadetta Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 dekagramów

5 plastrów

3 łyżki

35 dekagramów

10 sztuk

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

15 sztuk

1 sztuka

250 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę i pierś z kurczaka mielimy, a następnie przesmażamy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 2

Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy i siekamy rozdrabniaczem lub bardzo drobno kroimy i dodajemy do przesmażonego mięsa. Lekko solimy, dodajemy szklankę wody i bulionetkę.

Krok 3

Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i po 3-4 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Gdy mięso lekko przestygnie, nadziewamy nim rurki makaronu i układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy pozostałym sosem.

Krok 5

Na makaron układamy małe plasterki żółtego sera oraz sera pleśniowego. Zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180 stopni

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej