
Składniki
250 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
5 plastrów
1 sztuka
3 łyżki
100 mililitrów
8 dekagramów
1 sztuka
15 sztuk
35 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę i pierś z kurczaka mielimy, a następnie przesmażamy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju.
Krok 2
Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy i siekamy rozdrabniaczem lub bardzo drobno kroimy i dodajemy do przesmażonego mięsa. Lekko solimy, dodajemy szklankę wody i bulionetkę.
Krok 3
Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i po 3-4 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Gdy mięso lekko przestygnie, nadziewamy nim rurki makaronu i układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy pozostałym sosem.
Krok 5
Na makaron układamy małe plasterki żółtego sera oraz sera pleśniowego. Zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180 stopni
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































