Cannelloni pod niebieską pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cannelloni pod niebieską pierzynką

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

5 plastrów

1 sztuka

3 łyżki

100 mililitrów

8 dekagramów

1 sztuka

15 sztuk

35 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę i pierś z kurczaka mielimy, a następnie przesmażamy na kilku łyżkach rozgrzanego oleju.

Krok 2

Pieczarki obieramy, dokładnie płuczemy i siekamy rozdrabniaczem lub bardzo drobno kroimy i dodajemy do przesmażonego mięsa. Lekko solimy, dodajemy szklankę wody i bulionetkę.

Krok 3

Dokładnie mieszamy, wlewamy śmietanę i po 3-4 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Gdy mięso lekko przestygnie, nadziewamy nim rurki makaronu i układamy w żaroodpornym naczyniu. Polewamy pozostałym sosem.

Krok 5

Na makaron układamy małe plasterki żółtego sera oraz sera pleśniowego. Zapiekamy około 15 minut w temperaturze 180 stopni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni pod niebieską pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej