
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
10 gramów
80 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
30 mililitrów
ciasto do pizzy:
1 kilogram
500 mililitrów
20 gramów
50 mililitrów
8 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto do pizzy połącz ze sobą dobrze wyrabiając na stolnicy, odstaw na 10 minut do lodówki skropione wodą, po 10 minutach wyjmij do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 20 minut.
Krok 2
Pieczarki, paprykę oraz cebulę pokrój w paski. Kiełbasę w plastry. Wszystkie składniki podsmaż i dopraw suszonym oregano. Koncentrat połącz z cukrem, solą, wodą, oregano, dopraw pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Podziel ciasto na pół i rozwałkuj je na pizzę. Posmaruj sosem pomidorowym na połowie, zostawiając wolne brzegi.
Krok 4
Rozłóż na połowie placka składniki calzone oraz starty ser. Następnie złóż ciasto na pół, nakrywając częścią bez dodatków wszystkie składniki tak, aby finalnie powstał półksiężyc.
Krok 5
Zwiń dokładnie brzegi.
Krok 6
Piecz w rozgrzanym wcześniej piekarniku do 210 stopni przez 25 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej