Kotlety z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

0.25 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 listków

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp zawartość opakowania do garnka, zalej 300 ml wody i gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.

Kotlety z chorizo - Krok 1

Krok 2

Przesmaż chorizo pokrojone w kostkę, dodaj cebulę i paprykę.

Kotlety z chorizo - Krok 2

Krok 3

Dodaj pozostałe składniki jajko, mąkę i przyprawy.

Kotlety z chorizo - Krok 3

Krok 4

Z powstałej masy uformuj jednakowej wielkości kotlety i smaż je na oleju.

Kotlety z chorizo - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z ryżu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z chorizoKotlety z chorizo

Pora na ucztę w prawdziwie hiszpańskim stylu! Dziś po lupę weźmiemy przepis na tradycyjne kotlety w zupełnie nowej odsłonie. Koniec z monotonią w kuchni! Pożegnaj się na jakiś czas z potrawami towarzyszącymi Ci każdego dnia. Sięgnij po składniki, które pozwolą przygotować Ci ulubione receptury w zupełnie innym wydaniu. Kotlety z chorizo to coś, czego nie możesz sobie odmówić!

Dla kogo?

To kotlety idealne dla wszystkich miłośników chorizo. Jeśli nie wiesz, jak smakuje tradycyjna hiszpańska kiełbasa, to tym bardziej musisz sięgnąć po ten przepis.

Na jaką okazję?

Kotlety z chorizo to ciekawa alternatywa dla typowych kotletów drobiowych. Ten smak z pewnością Cię zaskoczy!

Czy wiesz, że?

Chorizo to najpopularniejsza odmiana kiełbasy w całej Hiszpanii. Przygotowuje się ją według ściśle opracowanej receptury. Do jej przyrządzenia używa się zmielonej wieprzowiny z dodatkiem soli, czosnku i papryki.

Dla urozmaicenia:

Dodaj kotletom i chorizo jeszcze więcej charakteru! Jak to zrobić? W tym celu sięgnij po odrobinę papryczki chili.