Kotlety z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szczypta

0.25 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

120 gramów

1 sztuka

3

5 łyżek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wsyp zawartość opakowania do garnka, zalej 300 ml wody i gotuj około 15 minut, aż kasza zmięknie.

Kotlety z chorizo - Krok 1

Krok 2

Przesmaż chorizo pokrojone w kostkę, dodaj cebulę i paprykę.

Kotlety z chorizo - Krok 2

Krok 3

Dodaj pozostałe składniki jajko, mąkę i przyprawy.

Kotlety z chorizo - Krok 3

Krok 4

Z powstałej masy uformuj jednakowej wielkości kotlety i smaż je na oleju.

Kotlety z chorizo - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety z chorizoKotlety z chorizo

Pora na ucztę w prawdziwie hiszpańskim stylu! Dziś po lupę weźmiemy przepis na tradycyjne kotlety w zupełnie nowej odsłonie. Koniec z monotonią w kuchni! Pożegnaj się na jakiś czas z potrawami towarzyszącymi Ci każdego dnia. Sięgnij po składniki, które pozwolą przygotować Ci ulubione receptury w zupełnie innym wydaniu. Kotlety z chorizo to coś, czego nie możesz sobie odmówić!

Dla kogo?

To kotlety idealne dla wszystkich miłośników chorizo. Jeśli nie wiesz, jak smakuje tradycyjna hiszpańska kiełbasa, to tym bardziej musisz sięgnąć po ten przepis.

Na jaką okazję?

Kotlety z chorizo to ciekawa alternatywa dla typowych kotletów drobiowych. Ten smak z pewnością Cię zaskoczy!

Czy wiesz, że?

Chorizo to najpopularniejsza odmiana kiełbasy w całej Hiszpanii. Przygotowuje się ją według ściśle opracowanej receptury. Do jej przyrządzenia używa się zmielonej wieprzowiny z dodatkiem soli, czosnku i papryki.

Dla urozmaicenia:

Dodaj kotletom i chorizo jeszcze więcej charakteru! Jak to zrobić? W tym celu sięgnij po odrobinę papryczki chili.