Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż cebulę posiekaną w drobną kostkę i dodaj ją do mięsa. Wymieszaj.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 2

Krok 3

Z mięsa ulep cienkie okrągłe placuszki. Niewielkie porcje przestudzonych pieczarek układaj w środku mięsnych placków, ale tylko na połowie ich ilości.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 3

Krok 4

Podsmaż także pieczarki pokrojone w drobną kostkę, dopraw lekko solą i pieprzem.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 4

Krok 5

Pozostałymi plackami przykryj pieczarki, dokładnie przyklepując brzegi, żeby się nie pootwierały przy smażeniu.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 5

Krok 6

Kotleciki ostrożnie obtaczaj z każdej strony w bułce tartej. Smaż je na rozgrzanym oleju, obracając co jakiś czas, przez około 10 minut, do momentu, gdy się zarumienią. Najlepiej smakują podawane z sałatą i ziemniakami.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotleciki z kalafiora
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej