Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż cebulę posiekaną w drobną kostkę i dodaj ją do mięsa. Wymieszaj.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 2

Krok 3

Z mięsa ulep cienkie okrągłe placuszki. Niewielkie porcje przestudzonych pieczarek układaj w środku mięsnych placków, ale tylko na połowie ich ilości.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 3

Krok 4

Podsmaż także pieczarki pokrojone w drobną kostkę, dopraw lekko solą i pieprzem.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 4

Krok 5

Pozostałymi plackami przykryj pieczarki, dokładnie przyklepując brzegi, żeby się nie pootwierały przy smażeniu.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 5

Krok 6

Kotleciki ostrożnie obtaczaj z każdej strony w bułce tartej. Smaż je na rozgrzanym oleju, obracając co jakiś czas, przez około 10 minut, do momentu, gdy się zarumienią. Najlepiej smakują podawane z sałatą i ziemniakami.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej