Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

2

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0

0

50 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 1

Krok 2

Na patelni podsmaż cebulę posiekaną w drobną kostkę i dodaj ją do mięsa. Wymieszaj.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 2

Krok 3

Z mięsa ulep cienkie okrągłe placuszki. Niewielkie porcje przestudzonych pieczarek układaj w środku mięsnych placków, ale tylko na połowie ich ilości.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 3

Krok 4

Podsmaż także pieczarki pokrojone w drobną kostkę, dopraw lekko solą i pieprzem.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 4

Krok 5

Pozostałymi plackami przykryj pieczarki, dokładnie przyklepując brzegi, żeby się nie pootwierały przy smażeniu.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 5

Krok 6

Kotleciki ostrożnie obtaczaj z każdej strony w bułce tartej. Smaż je na rozgrzanym oleju, obracając co jakiś czas, przez około 10 minut, do momentu, gdy się zarumienią. Najlepiej smakują podawane z sałatą i ziemniakami.

Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej