Kotlety wieprzowe z farszem pieczarkowym
łatwe
46 osób zapisało

Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 2
Na patelni podsmaż cebulę posiekaną w drobną kostkę i dodaj ją do mięsa. Wymieszaj.

Krok 3
Z mięsa ulep cienkie okrągłe placuszki. Niewielkie porcje przestudzonych pieczarek układaj w środku mięsnych placków, ale tylko na połowie ich ilości.

Krok 4
Podsmaż także pieczarki pokrojone w drobną kostkę, dopraw lekko solą i pieprzem.

Krok 5
Pozostałymi plackami przykryj pieczarki, dokładnie przyklepując brzegi, żeby się nie pootwierały przy smażeniu.

Krok 6
Kotleciki ostrożnie obtaczaj z każdej strony w bułce tartej. Smaż je na rozgrzanym oleju, obracając co jakiś czas, przez około 10 minut, do momentu, gdy się zarumienią. Najlepiej smakują podawane z sałatą i ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej