Opiekane kotleciki jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Opiekane kotleciki jagnięce

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

4 łyżki

150 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oczyść z błon, odkrój nadmiar tłuszczu polędwicy, wykrój kotleciki z kostką.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 1

Krok 2

Kotleciki obsmaż z obu stron, nie dosmażając ich jednak do końca.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 2

Krok 3

Posiekaj rozmaryn, rozkrusz orzechy. Panierkę z Fix Knorr pomieszaj z margaryną, rozmarynem i orzechami.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowaną masę ułóż na powierzchni mięsa. Mięso opiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 6 minut.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 4

Krok 5

Ketchup i jogurt połącz z dresingiem załączonym do Fixu Knorr. Kotleciki jagnięce podawaj z sosem.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Opiekane kotleciki jagnięceOpiekane kotleciki jagnięce

Mięso umyj, oczyść z błon, odkrój nadmiar tłuszczu polędwicy, wykrój kotleciki z kostką.