
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
100 gramów
4 łyżki
150 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, oczyść z błon, odkrój nadmiar tłuszczu polędwicy, wykrój kotleciki z kostką.

Krok 2
Kotleciki obsmaż z obu stron, nie dosmażając ich jednak do końca.

Krok 3
Posiekaj rozmaryn, rozkrusz orzechy. Panierkę z Fix Knorr pomieszaj z margaryną, rozmarynem i orzechami.

Krok 4
Tak przygotowaną masę ułóż na powierzchni mięsa. Mięso opiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 6 minut.

Krok 5
Ketchup i jogurt połącz z dresingiem załączonym do Fixu Knorr. Kotleciki jagnięce podawaj z sosem.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej