Opiekane kotleciki jagnięce

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

63 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

4 łyżki

150 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oczyść z błon, odkrój nadmiar tłuszczu polędwicy, wykrój kotleciki z kostką.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 1

Krok 2

Kotleciki obsmaż z obu stron, nie dosmażając ich jednak do końca.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 2

Krok 3

Posiekaj rozmaryn, rozkrusz orzechy. Panierkę z Fix Knorr pomieszaj z margaryną, rozmarynem i orzechami.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowaną masę ułóż na powierzchni mięsa. Mięso opiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 6 minut.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 4

Krok 5

Ketchup i jogurt połącz z dresingiem załączonym do Fixu Knorr. Kotleciki jagnięce podawaj z sosem.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej