Opiekane kotleciki jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Opiekane kotleciki jagnięce

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

100 gramów

4 łyżki

150 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oczyść z błon, odkrój nadmiar tłuszczu polędwicy, wykrój kotleciki z kostką.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 1

Krok 2

Kotleciki obsmaż z obu stron, nie dosmażając ich jednak do końca.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 2

Krok 3

Posiekaj rozmaryn, rozkrusz orzechy. Panierkę z Fix Knorr pomieszaj z margaryną, rozmarynem i orzechami.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 3

Krok 4

Tak przygotowaną masę ułóż na powierzchni mięsa. Mięso opiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 6 minut.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 4

Krok 5

Ketchup i jogurt połącz z dresingiem załączonym do Fixu Knorr. Kotleciki jagnięce podawaj z sosem.

Opiekane kotleciki jagnięce - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Opiekane kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej