
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
100 gramów
4 łyżki
150 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, oczyść z błon, odkrój nadmiar tłuszczu polędwicy, wykrój kotleciki z kostką.
Krok 2
Kotleciki obsmaż z obu stron, nie dosmażając ich jednak do końca.
Krok 3
Posiekaj rozmaryn, rozkrusz orzechy. Panierkę z Fix Knorr pomieszaj z margaryną, rozmarynem i orzechami.
Krok 4
Tak przygotowaną masę ułóż na powierzchni mięsa. Mięso opiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 6 minut.
Krok 5
Ketchup i jogurt połącz z dresingiem załączonym do Fixu Knorr. Kotleciki jagnięce podawaj z sosem.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej