Składniki
500 gramów
1 opakowanie
100 gramów
4 łyżki
150 gramów
100 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, oczyść z błon, odkrój nadmiar tłuszczu polędwicy, wykrój kotleciki z kostką.
Krok 2
Kotleciki obsmaż z obu stron, nie dosmażając ich jednak do końca.
Krok 3
Posiekaj rozmaryn, rozkrusz orzechy. Panierkę z Fix Knorr pomieszaj z margaryną, rozmarynem i orzechami.
Krok 4
Tak przygotowaną masę ułóż na powierzchni mięsa. Mięso opiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 6 minut.
Krok 5
Ketchup i jogurt połącz z dresingiem załączonym do Fixu Knorr. Kotleciki jagnięce podawaj z sosem.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej