Sos pieczarkowo-kurkowy - z kurek i pieczarek | Przepisy.pl pixel

Sos pieczarkowy z kurkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
189 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

271 osób wydrukowało

Pobierz pdf

646 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

0.5 szklanki

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

20 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki oraz kurki.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 2

Krok 3

Sos pieczarkowy z cebulką Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj. Dodaj śmietanę, grzyby oraz gałązkę rozmarynu. Sos gotuj jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Gotowy sos podawaj do mięsnych, a także mącznych potraw.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Salsa - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos pieczarkowy z kurkamiSos pieczarkowy z kurkami

Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku.