Sos pieczarkowy z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos pieczarkowy z kurkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

176 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

220 osób wydrukowało

Pobierz pdf

532 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

0.5 szklanki

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

20 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki oraz kurki.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 2

Krok 3

Sos pieczarkowy z cebulką Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj. Dodaj śmietanę, grzyby oraz gałązkę rozmarynu. Sos gotuj jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Gotowy sos podawaj do mięsnych, a także mącznych potraw.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej