Sos pieczarkowo-kurkowy z cebulą - przepis | Przepisy.pl pixel

Sos pieczarkowy z kurkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

186 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

243 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

605 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

10 sztuk

0.5 szklanki

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

20 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki oraz kurki.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 2

Krok 3

Sos pieczarkowy z cebulką Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj. Dodaj śmietanę, grzyby oraz gałązkę rozmarynu. Sos gotuj jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Gotowy sos podawaj do mięsnych, a także mącznych potraw.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos grzybowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej