
Składniki
1 opakowanie
10 sztuk
0.5 szklanki
1 sztuka
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
20 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku.

Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki oraz kurki.

Krok 3
Sos pieczarkowy z cebulką Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj. Dodaj śmietanę, grzyby oraz gałązkę rozmarynu. Sos gotuj jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Gotowy sos podawaj do mięsnych, a także mącznych potraw.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos pieczarkowy z kurkami
Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku.