Sos pieczarkowy z kurkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

159 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

211 osób wydrukowało

Pobierz pdf

506 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

0.5 szklanki

1 sztuka

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

20 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pieczarki pokrój w ósemki. Kurki oczyść i sparz chwilę we wrzątku.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 1

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pieczarki oraz kurki.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 2

Krok 3

Sos pieczarkowy z cebulką Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj. Dodaj śmietanę, grzyby oraz gałązkę rozmarynu. Sos gotuj jeszcze około 10 minut na małym ogniu. Gotowy sos podawaj do mięsnych, a także mącznych potraw.

Sos pieczarkowy z kurkami - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos pieczarkowy z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej