
Składniki
4 łyżki
250 mililitrów
30 gramów
30 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko podgrzej w osobnym rondelku.
Krok 2
Mąkę i masło zasmaż, rozprowadź gorącym mlekiem i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Dopraw do smaku, dodaj starte sery i wymieszaj aż składniki masy się dokładnie połączą. Polej po wierzchu roztopionym masłem, wtedy na wierzchu nie wytworzy się kożuch.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej