Włoski sos serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski sos serowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

250 mililitrów

30 gramów

30 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w osobnym rondelku.

Krok 2

Mąkę i masło zasmaż, rozprowadź gorącym mlekiem i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Dopraw do smaku, dodaj starte sery i wymieszaj aż składniki masy się dokładnie połączą. Polej po wierzchu roztopionym masłem, wtedy na wierzchu nie wytworzy się kożuch.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Pierogi z soczewicą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej