Włoski sos serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski sos serowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

250 mililitrów

30 gramów

30 gramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko podgrzej w osobnym rondelku.

Krok 2

Mąkę i masło zasmaż, rozprowadź gorącym mlekiem i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 3

Dopraw do smaku, dodaj starte sery i wymieszaj aż składniki masy się dokładnie połączą. Polej po wierzchu roztopionym masłem, wtedy na wierzchu nie wytworzy się kożuch.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski sos serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej