Składniki
4 łyżki
250 mililitrów
30 gramów
30 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko podgrzej w osobnym rondelku.
Krok 2
Mąkę i masło zasmaż, rozprowadź gorącym mlekiem i gotuj na małym ogniu do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 3
Dopraw do smaku, dodaj starte sery i wymieszaj aż składniki masy się dokładnie połączą. Polej po wierzchu roztopionym masłem, wtedy na wierzchu nie wytworzy się kożuch.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej