
Składniki
null
200 mililitrów
null
100 gramów
500 gramów
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł umyj, podziel na małe różyczki. Różyczki brokuła obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut.
Krok 2
Odcedź, zmiksuj razem ze śmietaną.
Krok 3
Łososia pokrój w małe kawałki i dodaj do zmiksowanej masy.
Krok 4
Dopraw do smaku przyprawami i sosem sojowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej