Sos brokułowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos brokułowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 mililitrów

null

100 gramów

500 gramów

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł umyj, podziel na małe różyczki. Różyczki brokuła obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut.

Krok 2

Odcedź, zmiksuj razem ze śmietaną.

Krok 3

Łososia pokrój w małe kawałki i dodaj do zmiksowanej masy.

Krok 4

Dopraw do smaku przyprawami i sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej