Sos brokułowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos brokułowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

200 mililitrów

null

100 gramów

500 gramów

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł umyj, podziel na małe różyczki. Różyczki brokuła obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut.

Krok 2

Odcedź, zmiksuj razem ze śmietaną.

Krok 3

Łososia pokrój w małe kawałki i dodaj do zmiksowanej masy.

Krok 4

Dopraw do smaku przyprawami i sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej