
Składniki
null
200 mililitrów
null
100 gramów
500 gramów
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł umyj, podziel na małe różyczki. Różyczki brokuła obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut.
Krok 2
Odcedź, zmiksuj razem ze śmietaną.
Krok 3
Łososia pokrój w małe kawałki i dodaj do zmiksowanej masy.
Krok 4
Dopraw do smaku przyprawami i sosem sojowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej