Sos brokułowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

498

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 mililitrów

null

100 gramów

500 gramów

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuł umyj, podziel na małe różyczki. Różyczki brokuła obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut.

Krok 2

Odcedź, zmiksuj razem ze śmietaną.

Krok 3

Łososia pokrój w małe kawałki i dodaj do zmiksowanej masy.

Krok 4

Dopraw do smaku przyprawami i sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos brokułowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej