
Składniki
null
200 mililitrów
null
100 gramów
500 gramów
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł umyj, podziel na małe różyczki. Różyczki brokuła obgotuj w lekko osolonej wodzie przez kilka minut.
Krok 2
Odcedź, zmiksuj razem ze śmietaną.
Krok 3
Łososia pokrój w małe kawałki i dodaj do zmiksowanej masy.
Krok 4
Dopraw do smaku przyprawami i sosem sojowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej