Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta
łatwe
1289 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 opakowanie
null szczypt
100 gramów
300 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Przygotuj grecki sos - zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj pomidory do sosu i wymieszaj.
Krok 2
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki ze sobą (oprócz sera i sosu) i przełóż do salaterki.
Krok 3
Wierzch sałatki polej sosem z pomidorami, posyp serem i oprósz oregano. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącą ziołową bagietką.

Dobra rada:
Zamiast sera feta możesz użyć również innego sera, np. pleśniowego.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej