Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta
łatwe
1001 osób zapisało
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
null szczypt
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Przygotuj grecki sos - zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj pomidory do sosu i wymieszaj.
Krok 2
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki ze sobą (oprócz sera i sosu) i przełóż do salaterki.
Krok 3
Wierzch sałatki polej sosem z pomidorami, posyp serem i oprósz oregano. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącą ziołową bagietką.
Dobra rada:
Zamiast sera feta możesz użyć również innego sera, np. pleśniowego.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej