Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

59

heart
487 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1343 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

null szczypt

100 gramów

300 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Przygotuj grecki sos - zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj pomidory do sosu i wymieszaj.

Krok 2

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki ze sobą (oprócz sera i sosu) i przełóż do salaterki.

Krok 3

Wierzch sałatki polej sosem z pomidorami, posyp serem i oprósz oregano. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącą ziołową bagietką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast sera feta możesz użyć również innego sera, np. pleśniowego.

42

Opinie o przepisie

  • Anita El Pak

    Anita El Pak , 03.05.2016

    Pyszności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Politowska

    Ewelina Politowska , 26.06.2015

    Bez fety pycha:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 26.06.2015

    Dariusz, zobacz nasze inne przepisy na sałatki, na pewno znajdziesz coś dla siebie :) https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/sałatka#

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Żórawicka

    Anna Żórawicka , 26.06.2015

    oczywiście ze ja czekam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Chojnowska

    Monika Chojnowska , 26.06.2015

    Tak Olu to tylko rzecz gustu, a właściwie smaku, samemu można smaki łączyć i delektować się później. Monia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Staskiewicz

    Dorota Staskiewicz , 26.06.2015

    Puszkę się otwiera i skladniki wymiesza.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Staskiewicz

    Dorota Staskiewicz , 26.06.2015

    Jakie gotowanie!!!!!????☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Węgielska

    Kasia Węgielska , 25.06.2015

    Ja chcë sprubować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwester Laskowski

    Sylwester Laskowski , 25.06.2015

    ok dziekuje :) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola Koper

    Ola Koper , 25.06.2015

    To daj serek wiejski i też jest pyszna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola Koper

    Ola Koper , 25.06.2015

    Zamiast fety jak ktoś nie lubi można dodać serek wiejski, a zamiast kukurydzy rukole bo można i jedno i drugie równie wybornie smakuje .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Lewińska

    Elżbieta Lewińska , 25.06.2015

    nie musi być mięsa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Baranowski

    Dariusz Baranowski , 25.06.2015

    A gdzie jest mięcho? Bez mięcha jest Blee.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwester Laskowski

    Sylwester Laskowski , 25.06.2015

    oj tylko nie feta :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Anna Góral

    Patrycja Anna Góral , 25.06.2015

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Rogacka

    Joanna Rogacka , 25.06.2015

    pysznie wygląda:))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna J. Góra

    Krystyna J. Góra , 25.06.2015

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Baran

    Lidia Baran , 25.06.2015

    Bardzo smaczna i zdrowa.Pozdrawiam wszystkie kucharki i kucharzy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Kuchta

    Irena Kuchta , 25.06.2015

    Bez kukurydzy idealna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Stanislaw Solecki

    Roman Stanislaw Solecki , 25.06.2015

    Ochyda:@

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olga Kaczmarska

    Olga Kaczmarska , 25.06.2015

    Pyszna ..... .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Pękalski

    Ryszard Pękalski , 25.06.2015

    Ja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Żak

    Jadwiga Żak , 25.06.2015

    Uwielbiam takie sałatki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kauch

    Ewa Kauch , 25.06.2015

    Wygląda smakowicie, lubię sałatki z fetą

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak , 25.06.2015

    Ja podobną robię tylko bez fasolki.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łucja Jędrzejczyk

    Łucja Jędrzejczyk , 25.06.2015

    Napewno wypróbuję wygląda zachęcająco

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Chojnowska

    Monika Chojnowska , 25.06.2015

    Ja fety nie lubię, ale tu się zgodzę z kolegą Andrzej Chrystowski spontanicznie według nastroju można samemu coś pysznego zrobić. Pozdrawiam serdecznie. Monia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 25.06.2015

    Dariusz, wiesz co dobre :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Małka

    Dariusz Małka , 25.06.2015

    Do tego jeszcze pekinka i kukurydza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Kissel

    Jolanta Kissel , 25.06.2015

    Wygląda zachęcająco

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem fetaSałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta

Fasolkę ugotuj we wrzącej wodzie i odcedź. Przygotuj grecki sos - zawartość opakowania Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody oraz oliwą. Dodaj pomidory do sosu i wymieszaj.