Sałatka 'Marynowane Jajka' przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka 'Marynowane Jajka'

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 szczypty

4 szczypty

8 sztuk

0.5 szklanki

4 szczypty

1 sztuka

12 sztuk

2 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić jajka do gotowania na twardo

Krok 2

Pomidory umyć i pokroić

Krok 3

Ogórki konserwowe, paprykę marynowaną, cebulę czerwoną pokroić

Krok 4

Jajka obrać z skorupek i pokroić

Krok 5

Wszystko razem dokładnie wymieszać w salaterce z orzechami

Krok 6

Przyprawić czosnkiem, pieprzem i solą i dodać oliwy z oliwek

Michał E. Różycki

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej