Składniki
6 sztuk
12 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
8 sztuk
4 łyżki
4 szczypty
4 szczypty
4 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawić jajka do gotowania na twardo
Krok 2
Pomidory umyć i pokroić
Krok 3
Ogórki konserwowe, paprykę marynowaną, cebulę czerwoną pokroić
Krok 4
Jajka obrać z skorupek i pokroić
Krok 5
Wszystko razem dokładnie wymieszać w salaterce z orzechami
Krok 6
Przyprawić czosnkiem, pieprzem i solą i dodać oliwy z oliwek
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej