
Składniki
4 łyżki
4 szczypty
4 szczypty
8 sztuk
0.5 szklanki
4 szczypty
1 sztuka
12 sztuk
2 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawić jajka do gotowania na twardo
Krok 2
Pomidory umyć i pokroić
Krok 3
Ogórki konserwowe, paprykę marynowaną, cebulę czerwoną pokroić
Krok 4
Jajka obrać z skorupek i pokroić
Krok 5
Wszystko razem dokładnie wymieszać w salaterce z orzechami
Krok 6
Przyprawić czosnkiem, pieprzem i solą i dodać oliwy z oliwek

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej