
Składniki
4 łyżki
4 szczypty
4 szczypty
8 sztuk
0.5 szklanki
4 szczypty
1 sztuka
12 sztuk
2 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawić jajka do gotowania na twardo
Krok 2
Pomidory umyć i pokroić
Krok 3
Ogórki konserwowe, paprykę marynowaną, cebulę czerwoną pokroić
Krok 4
Jajka obrać z skorupek i pokroić
Krok 5
Wszystko razem dokładnie wymieszać w salaterce z orzechami
Krok 6
Przyprawić czosnkiem, pieprzem i solą i dodać oliwy z oliwek

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej