
Składniki
4 łyżki
4 szczypty
4 szczypty
8 sztuk
0.5 szklanki
4 szczypty
1 sztuka
12 sztuk
2 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawić jajka do gotowania na twardo
Krok 2
Pomidory umyć i pokroić
Krok 3
Ogórki konserwowe, paprykę marynowaną, cebulę czerwoną pokroić
Krok 4
Jajka obrać z skorupek i pokroić
Krok 5
Wszystko razem dokładnie wymieszać w salaterce z orzechami
Krok 6
Przyprawić czosnkiem, pieprzem i solą i dodać oliwy z oliwek

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej