Sałata curry z gotowaną flądrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądra w sałatce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodaj gorczycę i włóż rybę. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Rybę pokrój na kawałki.

Krok 2

Sałatę po umyciu i wysuszeniu porwij na kawałki.

Krok 3

Marchewki pokrój w zapałki. Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.

Krok 4

Sos: Jogurt wymieszaj z majonezem i curry, dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Składniki sałatki ułoż osobno na talerzu i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej