Sałata curry z gotowaną flądrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądra w sałatce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodaj gorczycę i włóż rybę. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Rybę pokrój na kawałki.

Krok 2

Sałatę po umyciu i wysuszeniu porwij na kawałki.

Krok 3

Marchewki pokrój w zapałki. Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.

Krok 4

Sos: Jogurt wymieszaj z majonezem i curry, dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Składniki sałatki ułoż osobno na talerzu i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej