Sałata curry z gotowaną flądrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądra w sałatce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

300 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodaj gorczycę i włóż rybę. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Rybę pokrój na kawałki.

Krok 2

Sałatę po umyciu i wysuszeniu porwij na kawałki.

Krok 3

Marchewki pokrój w zapałki. Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.

Krok 4

Sos: Jogurt wymieszaj z majonezem i curry, dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Składniki sałatki ułoż osobno na talerzu i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej