
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
300 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodaj gorczycę i włóż rybę. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Rybę pokrój na kawałki.
Krok 2
Sałatę po umyciu i wysuszeniu porwij na kawałki.
Krok 3
Marchewki pokrój w zapałki. Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.
Krok 4
Sos: Jogurt wymieszaj z majonezem i curry, dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Składniki sałatki ułoż osobno na talerzu i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































