Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
300 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodaj gorczycę i włóż rybę. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Rybę pokrój na kawałki.
Krok 2
Sałatę po umyciu i wysuszeniu porwij na kawałki.
Krok 3
Marchewki pokrój w zapałki. Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.
Krok 4
Sos: Jogurt wymieszaj z majonezem i curry, dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Składniki sałatki ułoż osobno na talerzu i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej