Sałata curry z gotowaną flądrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądra w sałatce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

300 gramów

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dodaj gorczycę i włóż rybę. Gotuj 10 minut na małym ogniu. Rybę pokrój na kawałki.

Krok 2

Sałatę po umyciu i wysuszeniu porwij na kawałki.

Krok 3

Marchewki pokrój w zapałki. Winogrona pokrój na połówki i usuń pestki.

Krok 4

Sos: Jogurt wymieszaj z majonezem i curry, dopraw sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Składniki sałatki ułoż osobno na talerzu i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądra w sałatce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Ciasto mieszane łyżką
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej